Complimenten jonge hartpatiënten

Array

Verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en pedagogisch medewerkers van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en van zes andere ziekenhuizen krijgen deze week een complimentenwaterval van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Zij ontvangen deze complimenten als dank voor hun zorg en inzet.

Impact
Jonge hartpatienten moeten regelmatig naar het ziekenhuis voor onderzoeken en operaties. Een hartafwijking heeft grote impact op het leven van een kind. Door de speciale aandacht maken zorgverleners de ziekenhuisbezoeken dragelijker voor hartpatienten.

Behalve het azM krijgen de volgende ziekenhuizen een compliment van de kinderen: Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMC Groningen, het Leids Universitair Medisch Centrum, het UMC St Radboud in Nijmegen, het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam en het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam.

Complimentenwaterval
Alle complimenten zijn verzameld op een grote kaart van 1 x 1,5 meter. De kaart is op een creatieve manier vanuit het hart gemaakt. Meer dan 50 kinderen met een aangeboren hartafwijking hebben samen met hun ouders, broertjes en zusjes tijdens de vakantieweken van dit jaar de kaart geschilderd, geknipt en geschreven.
De kinderen uiten zo hun dank voor alle goede zorgen tijdens hun behandelingen, zoals een lief opbeurend woord of een aai over de bol.

Hart voor kinderen
Een gezonde toekomst en lang leven zonder hartproblemen is de droom de Hartstichting voor alle kinderen en jongeren, met en zonder hartafwijking. De Hartstichting zet zich in voor de beste zorg en een gelukkig leven voor kinderen met een hartafwijking. (Persbericht Nederlandse Hartstichting, 11 oktober)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen