Open je blik voor mensen met reuma

Met de ludieke actie ‘Open je blik’ vraagt het Reumafonds aandacht voor de 2,3 miljoen Nederlanders met reuma. Vandaag, op WereldReumaDag, worden in onder andere vijf grote steden speciale blikjes uitgedeeld aan voorbijgangers. Waarbij de vraag wordt gesteld het blikje te openen. Een eenvoudige handeling, die voor mensen met reuma of artrose een lastige opgave kan zijn. In het blikje zit een boodschap van het Reumafonds en de oproep om je kennis over reuma te testen.

Open je blik
Met ‘Open je blik’ vraagt het Reumafonds aan alle Nederlanders om ook figuurlijk hun blik te openen voor mensen met reuma. Reumafonds-ambassadeur Anita Witzier zal tijdens de ochtendspits op de Amsterdamse Zuidas mensen aanspreken over reuma. Ook op diverse andere locaties verspreid in het land zullen vrijwilligers op 12 oktober blikjes uitdelen. Bijvoorbeeld in Groningen, Utrecht, Den Haag, Hilversum, Eindhoven en Roermond. Heeft u een blikje ontvangen? Gooi het niet weg, bekijk onze hergebruiktips.

Doe de Reuma Kennis Test
De kans is groot dat u mensen met reuma kent. Want één op de vijf  mensen in Nederland heeft een vorm van reuma. Misschien uw buurvrouw, een collega, een familielid, of uzelf. Open uw blik voor reuma en doe de Reuma Kennis Test. U maakt kans op mooie prijzen.  De hoofdprijs is een prachtige fiets van het merk SACHS met een winkelwaarde van EUR 1999! De Electra 3 is een 3-in-1 fiets: u kiest zelf of u gewoon wilt fietsen, met trapondersteuning of zonder mee te trappen! SACHS heeft de fiets speciaal voor deze Reuma Kennis Test beschikbaar gesteld. Daarnaast maakt u kans op mooie andere prijzen. Veel succes!

Reuma: vaak onzichtbaar
Reuma is een vaak onzichtbare, ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma heb je levenslang en kan jong en oud overkomen. Lees meer over reumatische aandoeningen, de beperkingen die deze chronische ziekte veroorzaakt en adviezen voor omgaan met reuma in het dagelijks leven.

Reumafonds
Zolang reuma niet te genezen is, moet het onderzoek naar de oorzaak en voorkomen van reuma kunnen doorgaan. Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma en artrose in Nederland. Ruim 60% van de inkomsten wordt besteed aan onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. In de afgelopen 20 jaar heeft dit tot grote vooruitgang in de behandeling van reumatische ziektes geleid. Lees meer over de activiteiten van het Reumafonds en hoe u kunt meehelpen in de strijd tegen reuma.