7.000 deelnemers De Nationale Pijnmeting

Array

De Nationale Pijnmeting op www.mijnpijn.nl, die op 27 september is gestart, heeft in twee weken reeds 7.000 deelnemers opgeleverd. ?Dit hoge aantal is een teken dat veel Nederlanders chronische pijnklachten hebben en dat chronische pijn een grote invloed heeft op het dagelijks leven?, aldus initiatiefnemers Prof. Dr Frank Huygen, anesthesioloog-pijnspecialist, en Dr Kees Vos, huisarts en docent huisartsgeneeskunde. De Nationale Pijnmeting loopt nog tot 1 november. Met de resultaten willen het Erasmus MC en 10 artsen- en patientenorganisaties een aanzet geven tot verandering van pijnmanagement in Nederland. “Ons gemeenschappelijk streven is ervoor te zorgen dat de patient de juiste zorg krijgt op het juiste moment van de juiste behandelaar. De inventarisatie van de aard en ernst van chronische pijn en de ervaringen van de patient zijn leidend en zullen aangeven welke veranderingen nodig zijn om deze grote groep Nederlanders beter te behandelen, een leefbaarder bestaan te geven en zo actief mogelijk te houden”, aldus Huygen.

Diabetesvereniging Nederland (DVN), die een belangrijke bijdrage levert aan bekendmaking van de Nationale Pijnmeting, onderstreept het belang van de inventarisatie. ?De resultaten kunnen inzicht geven in diabetische neuropathische pijn, een complicatie die veel voorkomt. In de Zorgstandaard komt de neuropatische pijn voor als complicatie die erkenning en goede behandeling verdient; uit de Nationale Pijnmeting zal blijken of dit daadwerkelijk zo is?, aldus Maarten Ploeg, directeur van DVN.

De Borstkankervereniging Nederland (BVN) is zeer benieuwd naar de resultaten van patienten met borstkanker. ?Pijn is een belangrijk issue voor mensen met borstkanker. Een groot deel van de patienten heeft na een borstoperatie last van zenuwpijn. We verwachten dat de resultaten ons kunnen vertellen op welke wijze de aanpak van deze pijn voor hen verbeterd kan worden?, aldus Sandra Kloezen, directeur van de BVN.

De Nationale Pijnmeting is opgezet door het pijnbehandelcentrum van het Erasmus MC en wordt gesteund door tien artsen- en patientenorganisaties. De actie wordt financieel mogelijk gemaakt door Pfizer BV.

Meer informatie is te vinden op www.mijnpijn.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen