Opening RCR Zorghotel in Suriname

0
1870

Op 19 november 2010 wordt het RCR Zorghotel aan de Anton Dragtenweg 68, Paramaribo, feestelijk geopend. Vanaf 15 november is het zorghotel, met 58 studio’s, hotelkamers, suites en appartementen, in bedrijf. Het Zorghotel is een project van RCR Health Centre, een particuliere zorgverlener uit Driebergen die ook een zorghotel in de buurt van het Spaanse Alicante runt.
Vertegenwoordigers van samenwerkende en ondersteunende partijen zullen aanwezig zijn, zoals het Ministerie van Volkgezondheid Suriname, EFS Covab, de Nederlandse Ambassade, Zorgverzekeraar Agis en bestuurders en management van samenwerkende zorginstellingen uit Suriname en Nederland.

Na een voorbereiding van 2,5 jaar is in het voorjaar van 2009 begonnen met de bouw van het zorghotel. Doel van het zorghotel is zorg naar Nederlandse maatstaven te bieden aan (Surinaamse) Nederlanders die tijdelijk in Suriname verblijven. De zorg aan Nederlanders wordt op basis van een geldige CIZ-indicatie door de AWBZ vergoed.

Het tweede, niet minder belangrijk doel, is het bieden van zorg aan de Surinaamse bevolking zoals dialysezorg, ouderenzorg, ziekenhuisverplaatste zorg, kraamzorg en preventieve diabetes zorg.

Bron: Waterkant