Roche boekt omzetdaling in derde kwartaal

Array

De omzet van het Zwitserse farmacieconcern Roche is in het derde kwartaal lager uitgevallen dan verwacht. Ondanks de tegenvallende omzet handhaaft Roche de winstverwachting voor het gehele jaar. Roche is de fabrikant van onder meer het bekende griepvaccin Tamiflu.
De omzet daalde met 3 procent tot 11,5 miljard Zwitserse frank (8,6 miljard euro), meldde Roche donderdag. Analisten hadden gerekend op een omzet van 11,8 miljard frank.

Roche Holding heeft de omzet in het derde kwartaal met 7,3% zien afnemen, als gevolg van de sterkere Zwitserse frank, prijsdruk in de Verenigde Staten en de afwezigheid van grote orders van overheden voor het griepvaccin Tamiflu. De omzet van het kankermedicijn Avastin, het best verkopende product van Roche, steeg vanwege de sterke Zwitserse frank slechts met 0,9% tot CHF1,6 miljard, en lag daarmee onder de verwachting van analisten. De omzet van Tamiflu nam af tot CHF98 miljoen, van CHF994 miljoen een jaar geleden toen voorraden werden opgebouwd door overheden ter voorbereiding op een mogelijk grieppandemie.

Het concern gaf geen winstcijfers vrij. Voor het gehele jaar rekent Roche, vooral dankzij kostenbesparingen, op een stijging van de winst per aandeel met meer dan 10 procent.

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen