Roche boekt omzetdaling in derde kwartaal

0
249

De omzet van het Zwitserse farmacieconcern Roche is in het derde kwartaal lager uitgevallen dan verwacht. Ondanks de tegenvallende omzet handhaaft Roche de winstverwachting voor het gehele jaar. Roche is de fabrikant van onder meer het bekende griepvaccin Tamiflu.
De omzet daalde met 3 procent tot 11,5 miljard Zwitserse frank (8,6 miljard euro), meldde Roche donderdag. Analisten hadden gerekend op een omzet van 11,8 miljard frank.

Roche Holding heeft de omzet in het derde kwartaal met 7,3% zien afnemen, als gevolg van de sterkere Zwitserse frank, prijsdruk in de Verenigde Staten en de afwezigheid van grote orders van overheden voor het griepvaccin Tamiflu. De omzet van het kankermedicijn Avastin, het best verkopende product van Roche, steeg vanwege de sterke Zwitserse frank slechts met 0,9% tot CHF1,6 miljard, en lag daarmee onder de verwachting van analisten. De omzet van Tamiflu nam af tot CHF98 miljoen, van CHF994 miljoen een jaar geleden toen voorraden werden opgebouwd door overheden ter voorbereiding op een mogelijk grieppandemie.

Het concern gaf geen winstcijfers vrij. Voor het gehele jaar rekent Roche, vooral dankzij kostenbesparingen, op een stijging van de winst per aandeel met meer dan 10 procent.

ANP