VU viert lustrum met twee eredoctoraten

De Vrije Universiteit Amsterdam reikt tijdens haar 130e Dies Natalis op 20 oktober eredoctoraten uit aan criminoloog Michael Tonry en Alzheimer-onderzoeker Dennis J. Selkoe. Ook houdt VU-neurobioloog Guus Smit een presentatie over de grenzen van het brein en hersenonderzoek en vertelt Schrijver op Locatie Renate Dorrestein over haar ervaringen bij de VU. Pers is van harte uitgenodigd.

Dennis J. Selkoe
Dennis J. Selkoe ontvangt een eredoctoraat voor zijn uitzonderlijke verdiensten op het gebied van de moleculaire benadering en technieken bij het onderzoek naar de ouderdomsziekte Alzheimer en gerelateerde biologische vraagstellingen. Voorafgaande aan de Diesviering geeft Selkoe een publiekslezing. Het onderwerp is Towards a remembrance of things past: solving Alzheimer’s disease.

Over de grenzen van het brein
Neurobioloog Guus Smit spreekt in zijn diesrede Over de grenzen van het brein over de menselijke hersenen en de hedendaagse Neurowetenschappen die bijdragen aan belangrijke vernieuwende inzichten met verstrekkende gevolgen in verschillende wetenschapsgebieden en geneeskunde.

Recente artikelen