Werkconferentie Welzijn 2010

Array

Invoering WMO
Deze werkconferentie is een vervolg op de conferentie die op 19 november 2009 in Pakhuis de Zwijger werd gehouden en past integraal in de professionalisering en verandering van het stimuleringsprogramma `Welzijn Nieuwe Stijl’. In 2009 lag de focus op het informeren van welzijnsorganisaties met een `waaier’ aan instrumenten over het meten en verantwoorden van effecten in de vorm van workshops.

Nu ligt de essentie in het inzichtelijk en meetbaar maken van het rendement (de batenkant). Hoe kunnen welzijnsorganisaties de eigen maatschappelijke waardecreatie, effecten en interventies transparant maken en verantwoorden aan burgers, samenwerkingspartners en de (lokale) overheid? Alleen cijfers geven onvoldoende beeld van de praktijk. Een combinatie van cijfers met het verhaal en/of een concrete aanpak geeft een breder beeld van de praktijk.

Voor wie
De conferentie is bedoeld voor directeuren, managers en seniormedewerkers van welzijnsorganisaties.

De werkconferentie
Verschillende deskundigen bieden concrete methoden aan in een workshop. De invalshoek hierbij is dat deelnemers informatie en deskundige input krijgen voor de praktische toepassing van de methode in de eigen organisatie. In workshops gaan de deelnemers daadwerkelijk aan het werk met de methode. Deze workshops krijgen bovendien nog een vervolg omdat MOVISIE de intentie heeft om na de werkconferentie drie á vier organisaties te volgen in de praktische toepassing van een methode. Het doel hierbij is om van elkaar te leren en het uitwisselen van kennis.

Workshops
Er zijn vijf workshops van elk 3 uur (2 x 90 minuten). U kunt deelnemen aan één workshop. Tussendoor is er een gezamenlijke lunch. Meer informatie over de workshops en aanmelden vindt u op de website van MOVISIE (externe link).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen