Chronische pijn en pijnbestrijding: ja en nee

Array

In de Week Chronisch Zieken organiseert het Centrum voor Revalidatie-UMCG op vrijdag 12 november 2010 samen met patientenverenigingen een themadag over chronische pijn en pijnbestrijding op locatie Beatrixoord in Haren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 29 oktober aanstaande.

Tijdens de themadag staan de mogelijkheden en ervaringen met pijnbestrijding bij chronische pijn centraal. Een farmacoloog, anesthesioloog, psychiater en revalidatiearts van het UMCG vertellen vanuit hun vakgebied over de mogelijkheden en voor- en nadelen van pijnbestrijding. Menzis gaat in op de visie van de zorgverzekeraar en een huisarts bespreekt voorbeelden uit de praktijk. Tot slot zullen twee patienten hun eigen ervaringen met én zonder pijnmedicatie met de aanwezigen delen. Tijdens twee forumdiscussies is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers.

Samen met patientenverenigingen
De themadag is samen met patientenverenigingen georganiseerd: de Nederlandse Vereniging van Rugpatienten (de Wervelkolom), Stichting Pijn-Hoop, de Nederlandse Vereniging van Posttraumatische Dystrofie Patienten, de Fibromyalgie Patienten Vereniging en Stichting Whiplash de Baas.

Deelname en inschrijving
Patienten met chronische pijnklachten en geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven voor deelname. Inschrijven kan tot 29 oktober a.s. via [email protected]. Vermeld bij opgave uw naam, adres en rolstoelafhankelijkheid. Deelname aan de themadag is gratis.
De Week Chronisch Zieken is van 5 tot en met 13 november 2010.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen