Reizende tentoonstelling ‘Gebruik je hersens’

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
1 november 2010 – 30 januari 2011
Eind 2007 startte in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de reizende tentoonstelling ‘Gebruik je hersens!’. Een bijzonder samenwerkingsproject waarbij NWO-ALW, ZonMw, Stichting BWM, de Hersenstichting Nederland, het LUMC en museum Naturalis de handen ineen hebben geslagen. De tentoonstelling heeft als doel meer bekendheid te geven aan hersenen en hersenonderzoek in Nederland.

Hersenen zijn heel bijzonder. Heb je daar wel eens aan gedacht? Ze maken dat je niet alleen kunt denken, maar ook bijvoorbeeld kunt lopen, horen, zien, praten en voelen. In de tentoonstelling ‘Gebruik je hersens!’ ontdek je hoe hersenen zich ontwikkelen en hoe ze verouderen, maar ook welke ziekten deze processen verstoren of versnellen. In deze expositie loop je als het ware door hersenen heen, en leer je o.a. door middel van interactieve spelletjes meer over het bijzondere van hersenen.

‘Gebruik je hersens!’ is niet alleen een tentoonstelling. Voor wie meer wil weten over hersenen en hersenonderzoek is er een uitgebreide website www.natuurinformatie.nl/hersenen. Bij de start van de expositie verschenen ook twee publicaties: het cahier Vergrijzend Brein van de stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij en een publicatie voor kinderen van de Hersenstichting Nederland, getiteld Zet je hersenen aan het werk!. Beide boekjes zijn bij de tentoonstelling te koop.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Na het LUMC zal de expositie elke drie maanden in een ander academisch of algemeen ziekenhuis te zien zijn.

Planning reizende tentoonstelling

1 augustus 2010 tot 30 oktober 2010 Antonius Ziekenhuis Zuidwest Friesland, Sneek
1 november 2010 tot 30 januari 2011 VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg, Venlo
1 februari 2011 tot 30 april 2011 MC Haaglanden, Den Haag 1 mei 2011 tot 31 juli 2011 UMC Radboud (Neurochirurgie), Nijmegen 1 augustus 2011 tot 30 oktober 2011 Maaslandziekenhuis, Sittard 1 november 2011 tot 30 januari 2012 Bibliotheek Maasland , Oss 1 februari 2012 tot 30 april 2012 ZonMw, Den Haag


 

“); }
//
// ]]>

Volg actuele persberichten op categorie, gratis attendering met filter op relevantie.
Hoe schrijf ik een persbericht?
Tips & trucs voor het schrijven van een bondig persbericht: www.persbericht.nl
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen