Henry Schein bevordert Gerard Metselaar tot vice president corporate brand sales & marketing international group

0
645

Henry Schein, Inc. (NASDAQ: HSIC), de grootste distributeur van gezondheidszorgproducten en -diensten voor huisartsenpraktijken, kondigde aan dat Gerard Metselaar is bevorderd tot Vice President of Corporate Brand Sales and Marketing, International Group. In zijn nieuwe rol zal de heer Metselaar de ontwikkeling van het zakelijke productassortiment van Henry Schein voorzetten over de hele internationale tak van Henry Schein.
Na zijn werk als consultant voor Henry Schein in Nederland trad de heer Metselaar in 1994 in dienst bij Henry Schein. Hij vervulde een uiterst belangrijke rol bij het samenstellen van de eerste catalogus van het bedrijf in Europa en ontwikkelde een compleet productassortiment in een periode van enorme groei op eigen kracht en via overnames door Henry Schein in Europa. De heer Metselaar verhuisde in 2005 van het kantoor in Groot-Brittannie naar Duitsland waar hij de leiding op zich nam van de introductie van producten voor de tandheelkundige en medische producten en  producten voor diergezondheid van Henry Schein, voor de recentelijk gecombineerde Duitse markt na de acquisitie van Demedis Dental.

Gerard Metselaar behaalde zijn tandheelkundige graad aan de Universiteit van Utrecht. Zijn thuisbasis is het centrum van Henry Schein in Langen, Duitsland.

Over Henry Schein
Henry Schein, een Fortune 500® en op de NASDAQ 100® genoteerd bedrijf, staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en sterk competitieve prijzen. De vier businessgroepen – dentaal, medisch, internationaal en technologie – bedienen wereldwijd meer dan 600.000 klanten, inclusief tandartsen en tandheelkundige laboratoria, gezondheidscentra en dierenartspraktijken, alsmede gemeentelijke- en overheidsinstellingen. Het bedrijf werkt met een sterk gecentraliseerd en geautomatiseerd netwerk om een uitgebreid assortiment van meer dan 90.000 voorraadartikelen waaronder Henry Schein Huismerk producten en meer dan 100.000 speciaal bestelde artikelen te distribueren. Henry Schein biedt ook exclusieve en innovatieve technologie aan dentale, medische en veterinaire professionals, inclusief praktijkmanagement software en elektronische registratie oplossingen.

Voor Henry Schein, met het hoofdkantoor in Melville New York, werken meer dan 13.500 medewerkers in vestigingen of samenwerkingsverbanden, verspreid over 23 landen. Meer informatie kunt u vinden op de Henry Schein website www.henryschein.nl of www.henryschein.com.