CIZ’er genomineerd voor Zorgheld 2010

Thea Leeuwangh van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) is genomineerd voor ‘Zorgheld’ in de categorie ‘Meer tijd voor de client’. Door haar daadkrachtige optreden krijgen ruim 3000 ernstig zieke kinderen die buiten de boot vielen, nu toch de juiste zorg.

Alleen mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan het verbeteren van de zorg, worden genomineerd voor dit initiatief van het ministerie van VWS. Thea Leeuwangh, beleidsmedewerker van het CIZ, deed iets bijzonders voor zieke kinderen met gespecialiseerde verpleging. Zij liggen bijvoorbeeld aan het infuus of krijgen sondevoeding, maar kunnen verder wel in de thuissituatie worden verzorgd.

Door veranderingen in de zorgverzekeringswet en de AWBZ, zagen zij zorg thuis aan hun neus voorbij gaan. Niemand wist namelijk uit welk potje het betaald moest worden. Maar volgens Thea is het ‘onbetwistbare’ zorg, en ze ging de strijd voor deze kinderen aan. Voor hen zijn nu twee regelingen gemaakt, zodat ze niet onnodig lang in het ziekenhuis hoeven te verblijven en thuis de juiste zorg ontvangen.

Werken aan de zorg
De verkiezing van de Zorgheld maakt deel uit van ‘Werken aan de Zorg’. Er zijn grote veranderingen gaande in de zorg. Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven tot zes inventarisaties naar de resultaten van het beleid. Iedere inventarisatie heeft een eigen thema, waarbinnen telkens een nieuwe Zorgheld wordt verkozen.

Stem op Thea!
Ruim 3000 ernstig zieke kinderen hoeven door de inzet van Thea Leeuwangh niet in het ziekenhuis te wonen. Zij kunnen weer in een normale thuissituatie verzorgd worden, wat voor hen natuurlijk een verbetering van de kwaliteit van leven inhoudt. Thea Leeuwangh verdient het daarom om Zorgheld 2010 te worden. Ga naar www.werkenaandezorg.nl en stem voor 23 september op Thea!
Bron: Werken aan Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen