VvAA kiest voor pensioenregeling NN Corporate Clients

0
672

VvAA, ledenorganisatie voor ruim 100.000 professionals in de zorg heeft besloten met terugwerkende kracht per 1 januari 2010 de intern beheerde pensioenregeling voor het eigen personeel, over te dragen aan Nationale-Nederlanden. Het betreft de bestaande pensioenregeling voor de 800 medewerkers van VvAA in Nederland en de overdracht van pensioenen van slapers en gepensioneerden.

VvAA kiest voor Nationale-Nederlanden vanwege de inventieve pensioenconstructie, de goede afweging van belangen van werknemers en de werkgever en de persoonlijke benadering van Nationale-Nederlanden. “Begin dit jaar heeft de VvAA onder begeleiding van Hay Group Pension & Actuarial services vijf verzekeraars getenderd en is er een criterialijst opgesteld met als uitgangspunten kosten, indexatiecapaciteit, de verdeling van het risico, het vermogensbeheer, de goede naam van de andere partij en ervaring. Nationale-Nederlanden kwam hier als beste uit”, aldus HR-directeur Barbara van der Kolff. Met de overdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer EUR 140 mln.

Over VvAA
VvAA is een ledenorganisatie van en voor professionals en organisaties in de gezondheidszorg. Ruim 100.000 medici, paramedici en studenten voor die beroepen zijn lid van VvAA en doen een beroep op de kennis, zekerheid en service van VvAA. Opgericht in 1924 als een onderlinge autoverzekering van artsen, dierenartsen en tandartsen, is VvAA uitgegroeid tot een ledenorganisatie die opereert in het hart van de gezondheidszorg. Al meer dan 85 jaar ontwikkelt en biedt VvAA producten en diensten die zijn afgestemd op de hedendaagse gezondheidszorg en de wensen en behoeften van (para) medisch professionals, studenten voor de betreffende beroepsgroepen en zorginstellingen. Bij VvAA werken ruim 800 mensen, verdeeld over de hoofdvestiging in Utrecht, regiokantoren door het land en tientallen adviseurs in het veld.

Over Hay Group Pension & Actuarial Services

Hay Group Pension & Actuarial services is onderdeel van Hay Group en richt zich op ondernemingen die ondersteuning behoeven bij het oplossen van corporate pensioenvraagstukken.

Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 165 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.

Over Corporate Clients

De Business Unit NN Corporate Clients (NNCC) biedt maatwerkoplossingen op pensioengebied aan Corporates, pensioenfondsen en hun werknemers. Nationale-Nederlanden is als pensioenverzekeraar marktleider in Nederland. NNCC is een netwerk dat via meerdere labels de Pensioenmarkt bedient. NNCC verzekert 140 Corporates en 80 pensioenfondsen en beheert het pensioen van 800.000 werknemers. Het label AZL beheert 60 pensioenfondsen en 550.000 deelnemers.

Bron: VvAA

Vorig artikelWinst Eli Lilly in derde kwartaal flink gestegen
Volgend artikelBorstkankerdatabank voor mannen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.