Winst Eli Lilly in derde kwartaal flink gestegen

0
165

De Amerikaanse farmaceutische onderneming Eli Lilly heeft in het derde kwartaal de winst zien stijgen als gevolg van kostenbesparingen. De omzet steeg licht, maar kwam lager uit dan de verwachting van analisten. Eli Lilly verdiende in de afgelopen drie maanden 1,3 miljard dollar (926 miljoen euro). Vorig jaar was dat nog 942 miljoen dollar. Exclusief bijzondere lasten kwam de winst in het derde kwartaal uit op 1,21 dollar per aandeel, waar analisten ondervraagd door Reuters rekenden op 1,15 dollar per aandeel.

De omzet van het concern, dat in Nederland samenwerkt met biotechnologiebedrijf Galapagos, steeg met 2 procent tot 5,65 miljard dollar (4 miljard euro). Hier hadden analisten 5,77 miljard dollar verwacht.

Eli Lilly is fabrikant van onder meer het antidepressivum Cymbalta, het erectiemiddel Cialis en het medicijn tegen schizofrenie Zyprexa.

Vorig artikelObserveren kwetsbare ouderen door verpleegkundige
Volgend artikelVvAA kiest voor pensioenregeling NN Corporate Clients
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.