Nieuw Snor-boek: Vrolijk in 3,5 maand

Frisheid, vrolijkheid en een nieuw élan. Daar hebben we behoefte aan in deze tijd van crisis, regen en Wilders. 93 Procent van de Nederlandse bevolking wil graag positiever in het leven staan, zo blijkt uit onderzoek*. Het begin is er nu, met het verschijnen van het boek `Vrolijk! in 3,5 maand’ van Uitgeverij Snor. In dit boek 107 vrolijke tips en illustraties die de burger moed geven, die iedere dag van een vreemd en vrolijk randje voorzien. `Vrolijk!’ wordt eind oktober gelanceerd.

Het boek `Vrolijk’ is ontstaan vanuit een behoefte aan iets nieuws, aan meer vrolijkheid. Weg met de saaie vergaderingen, zich aaneenrijgende dagen en suffe avonden op de bank. Uitgeverij Snor laat met het boek `Vrolijk’ een frisse wind waaien. `Vrolijk’, geschreven door Gerard Janssen en geïllustreerd in vijf kleuren door Sue Doeksen, geeft je iedere dag een tip om de dingen net iets anders te doen dan je gewend bent. Om je te helpen de dag anders te laten zijn dan de dag ervoor. Zodat vandaag geen normale grijze dag wordt, maar een grijze dag met kleine gele stipjes of een grijze dag met een klein edelsteentje.

Scheepstoeter
Auteur Gerard Janssen: “Het is prima iedere dag uitgezakt op de bank te hangen, maar het voelt beter als je net twintig dozen met kleurpotloden hebt gekocht en er een scheepstoeter tussen je benen staat. Versier alle gewone dagen met vreemde momentjes, zodat ze weer allemaal verschillend zijn. Met dit boek geven we je tips die je helpen iedere dag even naast jezelf te gaan lopen.”

Inspiratieboek
`Vrolijk’ is geen zelfhulpboek met ingewikkelde opdrachten, maar een inspiratieboekje dat in elke tas past. De opdrachten zijn niet ingewikkeld en soms helemaal niet praktisch, maar je wordt er wel vrolijker van. `Plan een dag vol met pauzes. Een koffiepauze, een theepauze, een pauzewandeling, een lunchpauze en pauzes die je nog nooit eerder genomen hebt.’ `Moonwalk op ieder zebrapad dat je tegenkomt.’ `Loop door de stad volgens het protocol: Na iedere keer rechts, twee keer links afslaan. Hou dit zo lang mogelijk vol.’ `Koop honderd doosjes met rozijnen en deel deze uit aan voorbijgangers.’ `Gebruik vandaag tien keer het woord `paradigmaverschuiving’.

Wil je je vorderingen op de vrolijkheidsmeter bijhouden? Aan het eind van iedere maand vind je een handige mood-chart. Na deze cursus ziet je leven er weer uitdagender uit en sta je positiever in het leven.

De makers
Gerard Janssen (1967) is schrijver en columnist. Voor Uitgeverij Snor schreef hij verschillende bestsellers als `Zoons!’ en `Dochters!’. Sue Doeksen (1982) is illustrator, onderdeel van Zesbaans (mediakunst collectief) en docente aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tussen basketbalpotjes door werkt, knipt en kleurt ze er op los. Haar werk kenmerkt zich door grapjes en verrassingen.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die erom bekend staat stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen. Snor geeft slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uit die leuk zijn om te lezen en nog leuker zijn om te krijgen.

*van Motivaction

Titel: Vrolijk! in 3,5 maand
Auteur: Gerard Janssen
Illustraties: Sue Doeksen
ISBN: 978-90-79961-12-2
NUR: 370
Aantal pagina’s: 128
Formaat: 150 x 158
Prijs: € 12,95
Verschijnt: eind oktober