Jeanine Hennis Plasschaart (VVD) woest over open brief abortus

Array

VVD-Kamerlind Jeanine Hennis Plasschaart noemt een brief waarin de hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad, Mariska Orban, haar oproept om de abortuspraktijk aan te pakken, “misselijkmakend”. Dat meldt Nederlands Dagblad

De brief van Orban, sinds kort hoofdredacteur bij Katholiek Nieuwsblad, volgt op een actie van hulpbisschop Everhard de Jong, die aan Kamerleden een plastic model van een foetus stuurde. Hennis noemde dat toen “Walgelijk” en legde later uit dat ze het pijnlijk vond omdat ze enkele keren een miskraam had gehad.

In de brief haalt hoofdredactrice Mariska Orbán persoonlijke ervaringen van de VVD-politica aan om haar punt te maken tegen abortus. Zo zinspeelt Orbán op de miskramen die Hennis-Plasschaert heeft gehad en zet ze die tegenover abortus: “Is het (dan) niet ‘WALGELIJK’ dat onze samenleving het toestaat dat we jaarlijks in Nederland meer dan dertigduizend ongeboren baby’s aborteren?” Vraagt Orbán zich afOok voor de brief had ze geen goed woord over. Ze noemde hem op Twitter misselijkmakend. VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert heeft onder meer op Twitter vele steunbetuigingen gehad na een kwetsende open brief in het Katholiek Nieuwsblad. Op de bijgaande link staan de reacties op het artikel in het Katholiek Nieuwsblad die door het KN zijn weggecensureerd:

http://h4rbl.posterous.com/reacties-op-open-brief-aan-jeanine-hennis-doo

.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen