Vijf patiënten Amphia Ziekenhuis met MRSa besmet

In de vestiging Molengracht van het Bredase Amphia Ziekenhuis zijn begin deze week vijf patienten en één medewerker besmet geraakt met de ziekenhuisbacterie MRSA. Vier patienten worden nog in strikte isolatie gehouden. Ze verblijven op eenpersoonskamers, afgezonderd van alle andere patienten. Ziekenhuismedewerkers mogen die kamers alleen in met beschermende kleding. Een van de MRSA-getroffenen is inmiddels thuis.
Het Amphia Ziekenhuis laat de getroffen afdeling ‘gecontroleerd leeglopen’. Dat betekent dat gewacht wordt totdat alle patienten naar huis zijn, waarna de afdeling kan worden vrijgegeven.

Volgens een arts en microbioloog van het Amphia Ziekenhuis ondervinden de getroffen patienten en medewerker nog geen nadelige gevolgen. Er is namelijk geen sprake van infecties, waarbij ze ongevoelig zouden kunnen raken voor antibiotica. Dan zouden andere medicijnen gekozen moeten worden met meer bijwerkingen.

Bron: BN de Stem

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen