Eigen regie bij chizofrenie voorkomt draaideur psychiatrie

Array

De GGz Westelijke Noord Brabant en de GGz instelling Breburg (die voor Tilburg en Breda werkt) hebben samen met softwarebedrijf Vital Health, het Trimbos Instituut en het Julius Centrum een zorgprogramma ontwikkeld dat
1. Schizofrene clienten en hun familie in staat stelt tot meer zelfmanagement.
2. Psychiaters en verpleegkundigen in staat stelt om deze patienten op afstand te volgen en van advies en hulp te voorzien.
3. Leidinggevenden in staat stelt om 24-uurszorg (draaideuropnamen) voor deze patientengroep om te zetten in goedkopere continue ambulante zorg.

Het programma heet ERS wat staat voor Eigen Regie bij Schizofrenie. ERS is na twee jaar ontwikkelwerk uit haar kinderziekten en draait thans uitstekend. Op het congres  ‘Zelfmanagement van patienten met psychische problemen’ dat bovengenoemde partijen op 2 december organiseren, komt het ERS-programma uitgebreid aan de orde in diverse workshops en inleidingen. Het is van belang voor alle GGz instellingen in Nederland die 24-uurszorg willen omzetten in goedkopere ambulante telezorg. Worstelt u binnen uw GGz-instelling met een groeiende zorgvraag en te groot intramuraal zorgaanbod? Wilt u binnenkort beschikken over het ERS programma? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl, klik door op ‘komende congressen’,  lees de uitgebreide brochure, meld u aan, doe kennis op over het nieuwe ERS programma en innoveer ook uw eigen zorgaanbod aan clienten met schizofrene aandoeningen.
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen