Sporters en kinderen trekken trein voort met ontbijtenergie

Deze ochtend vond de officiele opening plaats van de 8e editie van Het Nationaal Schoolontbijt: de week waarin op 2.500 scholen zo’n 500.000 kinderen samen gaan ontbijten. Het thema dit jaar is: Samen ontbijten geeft energie! Een negental nationaal bekende topsporters, ambassadeurs van Right To Play, en vier basisschoolklassen stapten op Utrecht CS op de speciale Ontbijttrein.

Aan boord van de Blokkendoos, een historische trein uit 1927, genoten zij van een ontbijt op weg naar het Spoorwegmuseum. Daar lieten de sporters met 12 kinderen een sterk staaltje ontbijtenergie zien. Samen trokken zij de Nestor van zijn plaats; een 64 ton wegende locomotiefcombinatie uit 1880. Het Nationaal Schoolontbijt deed daarnaast een donatie van 125.000 euro aan Right To Play en Bake for Life, de goede doelen die dit jaar aan Het Nationaal Schoolontbijt zijn verbonden. Bij de bijeenkomst maakte de organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt bovendien de resultaten bekend van een groot onderzoek onder basisschoolleerlingen naar hun ontbijtgedrag.

Bron: Het Nationaal Schoolontbijt

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen