Nieuwe website van het UMCG live

Array

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) lanceerde gisteren  een compleet vernieuwde website. De nieuwe site www.umcg.nl is in samenwerking met verschillende klankbordgroepen opgezet met als doel om steeds beter aan te sluiten op de informatiebehoefte. Vanaf begin volgend jaar kan een kleine groep patienten al kennismaken met interactieve dienstverlening via `MijnUMCG”.

Wat is nieuw?
Wat meteen opvalt, is de vormgeving. Daarnaast springt de virtuele plattegrond in het oog. Ook is de navigatiestructuur van de website onder handen genomen.

Openheid
Het UMCG maakt graag gebruik van de ervaringen van patienten, bezoekers en verwijzers. Daarom is op de homepage de knop `Vertel het ons’ geplaatst. Hier kunnen bezoekers hun ervaringen met het UMCG kenbaar maken. Positief of negatief, alles is welkom. Indien gewenst wordt actie ondernomen.
Naast deze mogelijkheid voor de ervaringen in het algemeen is het UMCG ook nieuwsgierig naar de ervaringen met de nieuwe website in het bijzonder. Om dit te achterhalen hebben de meeste pagina’s van de site een knop `Tevreden over deze pagina?’. Hier kunnen bezoekers vertellen wat ze van de site vinden en of ze de informatie vonden die ze zochten.

Toekomstgericht
De nieuwe website biedt vanaf begin 2011 innovatieve interactieve dienstverlening. In eerste instantie zal dit zijn voor drie groepen (diabetespatienten, ouders van een kind dat een levertransplantatie heeft ondergaan en patienten die pijnrevalidatie volgen). De dienstverlening bestaat ondermeer uit het zogenaamde `zelfmanagement’ en inzicht in een deel van het eigen dossier.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen