OLVG op zesde plaats beste ziekenhuizen

Array

Gisteren is de nieuwe Michellingids voor de zorg gepresenteerd; Dr. Yep. Daarin staat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam op de zesde plaats van de dertig beste ziekenhuizen in Nederland. Het OLVG scoorde vooral goed op de behandeling van beroertes, diabetes, vaataandoeningen en heup- en knievervanging.

Net als de Michelingids voor restaurants krijgen ziekenhuizen in Dr. Yep sterren voor de geleverde zorg. Daarbij is onder andere de ervaringen van patietnent en mystery guests. Om te komen tot een ranglijst van de beste ziekenhuizen worden de behandelingen van twintig aandoeningen vergeleken. Daarnaast is gekeken naar beoordelingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), de tevredenheid van patienten, financiele prestaties van een kliniek, de geleverde service en de mate waarin een ziekenhuis gegevens over de behandeling vrijgeeft aan een patient.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen