IZZ zorgpremie 2011 stijgt minimaal

Array

De collectieve jaarpremie voor het IZZ Basispakket (natura) stijgt per 1 januari 2011 met slechts 6%. De maandpremie komt dan uit op
€ 97,32. Van dit bedrag gaat dan bovendien de gebruikelijke werkgeversbijdrage af. IZZ is de CAO-gerelateerde zorgverzekering voor medewerkers in de zorgsector en hun gezinsleden.

In de aanvullende verzekeringen vergoedt IZZ onder meer de zaken die de overheid uit het Basispakket heeft gehaald. Het aanvullende pakket: de Basisaanvullende Regeling stijgt slechts € 1,85 per maand en de overige aanvullende verzekeringen varierend van € 0,25 tot € 1,55 per maand. Met de beperkte premieverhogingen blijft IZZ ruim onder de landelijk verwachte premiestijgingen op de Basisverzekering van circa 10%. Door de beperkte premieverhogingen en de uitbreiding van de dekking van de aanvullende verzekeringen wordt de prijs-kwaliteit verhouding van de IZZ-Regeling volgend jaar verder verbeterd.
IZZ is een uniek samenwerkingsverband – dat al ruim 30 jaar bestaat – tussen werkgevers en werknemers in de zorg. Als de zorgverzekeraar voor de zorg heeft IZZ geen winstoogmerk. Positieve resultaten uit het verleden worden gebruikt om de premieverhoging voor 2011 te beperken. Doordat IZZ zich uitsluitend op de zorg richt komt het rendement over de afgelopen jaren weer terug bij de zorgmedewerkers. De sociale partners in de zorg willen zo het belang van de IZZ-Regeling als secundaire arbeidsvoorwaarde voor de zorg ondersteunen. Werkgevers kunnen met de IZZ-Regeling een verbinding maken met arbo- en verzuimbeleid. Al jaren achtereen bevestigen onafhankelijke onderzoeken de hoge klanttevredenheid van IZZ.
Bron: Zorgverzekeraar IZZ
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen