MS-verpleegkundigen Antoinette Vos en Ingrid Putman winnen MS-Plus Award 2010

Array

MS-verpleegkundigen Antoinette Vos en Ingrid Putman van het MS Centrum Nijmegen (UMC St Radboud) zijn uitgeroepen tot de winnaars van de MS-Plus Award 2010. Door het organiseren van laagdrempelige patientenbijeenkomsten, waar mensen met MS en hun partners ervaringen met elkaar delen, hebben zij het onderbelichte en lastig aan te kaarten onderwerp seksualiteit bespreekbaar gemaakt in de spreekkamer van zorgverleners. Een initiatief dat volgens de jury duidelijk een bijdrage levert aan de verbetering van de patientenzorg. Tijdens een landelijke nascholing voor MS-verpleegkundigen in Woerden ontvingen de winnaars een trofee en een waardecheque van 5000 euro, te besteden aan de zorg voor mensen met MS.

“Deze prijs is een enorme steun in onze rug. Het prijzengeld zullen wij besteden aan projecten waar onze patienten langdurig de vruchten van kunnen plukken” aldus Antoinette Vos en Ingrid Putman.De andere genomineerden voor de MS-Plus Award waren Sylvia Hollanders van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, Monique Booy van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Astrid Slettenaar van het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Onafhankelijke jury
De MS-verpleegkundigen die in aanmerking komen voor de MS-Plus Award worden voorgedragen door neurologen, collega MS-verpleegkundigen en andere zorgverleners betrokken bij de behandeling van MS. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Astrid Klijn, MS-patient en voorzitter van de jury; Yelle Nuse, directeur van MS Vereniging Nederland; Esther van Mil, MS-verpleegkundige en winnaar van de MS-Plus Award in 2009; neuroloog Hans Schrijver en neuroloog in opleiding Martijn Beenakker, selecteerde vier kandidaten met goede initiatieven voor de ereprijs. Tijdens de landelijke nascholing kregen de kandidaten de gelegenheid hun initiatief toe te lichten aan hun collega MS-verpleegkundigen en de aanwezige bestuursleden van MS-patientenverenigingen, waarna de jury de uiteindelijke winnaar bekendmaakte.

Bespreekbaar maken van seksualiteit
Volgens de jury hebben de twee winnaars een duidelijke bijdrage geleverd aan het opzetten en continueren van het MS Centrum Nijmegen dat nu onderdeel uitmaakt van het UMC St Radboud. Verder geven zij cursussen over MS aan andere zorgverleners betrokken bij de zorg rondom MS. Doorslaggevend bij het toekennen van de MS-Plus Award waren echter de patientenbijeenkomsten die het onderwerp seksualiteit in de spreekkamer bespreekbaar maken.

De MS-Plus Award
De MS-Plus Award is een erkenning van de rol en positie van MS-verpleegkundigen binnen de behandeling van Multiple Sclerose. De ereprijs wordt jaarlijks toegekend aan een MS-verpleegkundige die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de optimalisering van de patientenzorg. De award is een initiatief van het farmaceutische bedrijf Bayer Schering Pharma dat zich al meer dan 20 jaar bezighoudt met Multiple Sclerose. Het is de tweede keer dat de award is uitgereikt.

Bron: Bayer Schering Pharma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen