Salland verzekeringen maakt zorgpremie 2011 bekend

Zorgverzekeraar Salland heeft de individuele jaarpremie voor de basisverzekering voor 2011 vastgesteld op 1257 euro (in 2010: 1.161 euro). Een volwassen verzekerde betaalt komend jaar 104,75 euro per maand (in 2010: 96,75 euro). De polis die Salland verzekeringen aanbiedt is een restitutiepolis (met gecontracteerde zorg).
Net als andere zorgverzekeraars heeft ook Salland de premie moeten verhogen. Dit komt doordat de zorgkosten in Nederland sterk blijven stijgen.

Uit de basisverzekering, in de aanvullende verzekering
De overheid snijdt de laatste jaren fors in het basispakket. Ook in 2011 verdwijnt een aantal vergoedingen uit de basisverzekering, waaronder anticonceptie en de eerste twaalf behandelingen voor fysiotherapie. Salland verzekeringen heeft voor 2011 volledige vergoedingen voor fysiotherapie en anticonceptie in de aanvullende verzekeringen opgenomen. Ondanks deze uitbreiding zijn de maandpremies van de aanvullende verzekeringen gemiddeld met slechts een paar euro gestegen. Een overzicht van alle wijzigingen in de basis- en aanvullende verzekeringen is te vinden op www.salland.nl.

Salland vergoedt de MammaPrint
Salland verzekeringen zet zich actief in voor goede zorg in de regio en maakt zich er hard voor dat mensen de best passende zorg krijgen. In dat kader vergoedt Salland vanaf nu de MammaPrint bij borstkanker. De MammaPrint is een diagnostische test die uitsluitsel kan geven over hoe agressief een borsttumor is. De behandelend arts kan hierdoor nog beter bepalen of chemotherapie, na het verwijderen van een tumor, wel echt nodig en zinvol is. Verzekerden van Salland kunnen dichtbij huis terecht voor een MammaPrint. Deze test wordt onder andere door het Deventer Ziekenhuis uitgevoerd.

Bron: Salland.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen