Directrice aangehouden op verdenking van fraude

Array

De directrice van een zorginstelling is in Lelystad aangehouden op verdenking van fraude, zo meldt de NOS vandaag. Een 48-jarige vrouw van een zorgorganisatie voor onder meer begeleid wonen in Lelystad is dinsdag aangehouden, er zou sprake zijn van valsheid in geschrifte met zorgsubsidies, huursubsidies van clienten en PGB’s. Verschillende panden zijn doorzocht en er is beslag gelegd op diverse goederen en enkele woningen. De vrouw wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Lelystad.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad heeft samen met de politie Flevoland een vrouw (48 jaar) uit Lelystad aangehouden die wordt verdacht van fraude met zorgsubsidies en valsheid in geschrifte. Ook zijn verschillende panden doorzocht en is onder leiding van het Bureau Ontnemingen OM (BOOM) beslag gelegd op diverse goederen, waaronder enkele woningen.
De aangehouden verdachte zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter commissaris van de rechtbank in Lelystad.

De vrouw is directeur van een zorgorganisatie voor onder meer begeleid wonen.
In de periode van 2007 tot heden, zijn er bij de politie Flevoland vijf aangiften en acht meldingen van slachtoffers tegen de organisatie van de verdachte binnengekomen. Het ging in deze gevallen om aangifte van verduistering, oplichting of valsheid in geschrifte.

Bij de doorzoeking en inbeslagname van de woningen heeft de politie de bewoners op de hoogte gebracht van de actie. Vooraf is met de betrokken zorgverzekeraar geregeld dat de bewoners die op zorg zijn aangewezen, de hulp blijven krijgen die ze nodig hebben.
Het is niet uitgesloten dat er naar aanleiding van de aanhouding meer aangiften zullen volgen.

Sinds 2007 zijn bij de politie Flevoland vijf aangiften en acht meldingen van slachtoffers binnengekomen. Het ging in deze gevallen om aangifte van verduistering, oplichting of valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat in deze zaak meer aangiften volgen. De politie heeft al drie jaar diverse meldingen binnen gekregen en verwacht nog meer aangiftes. Om welke zorginstelling het precies gaat is nog niet duidelijk.

Bron: Parket Lelystad & NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen