Mediq neemt Intermec CN50 in gebruik

Array

Mediq, internationaal leverancier van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, heeft voor de optimalisatie van haar dienstverlening gekozen voor de CN50 terminals van Intermec. De CN50 terminals zijn pda’s in gebruik genomen bij Mediq Transportplanning, dat gevestigd is in Ede.

Mediq Transportplanning is verantwoordelijk voor de planning van de distributie van 350.000 verpakkingen geneesmiddelen en medische hulpmiddelen per dag, vanuit twee distributiecentra van Mediq. Het gaat om de belevering van 222 Mediq apotheken en daarnaast de bezorging van medicijnen bij zelfstandige openbare apotheken, apotheekhoudende huisartsen, ziekenhuisapotheken, poliklinische apotheken en verpleeghuizen.

De afleveringsstatus van goederen wordt vastgesteld met PDA’s van Intermec, voorzien van Aventeon’s Logistics.One software voor de automatisering van logistieke werkprocessen. Met deze combinatie kunnen de voertuigen van Mediq draadloos in near-real-time communiceren met de planningsafdeling in Ede. De PDA’s zijn voorzien van een track & trace module en zijn 24/7 te volgen. Indien nodig kunnen de PDA’s op afstand worden overgenomen en beheerd.

“De distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen gaat vanuit een distributiecentrum naar een van de 7 depots die over het land verdeeld zijn. Mediq-Transportplanning maakt gebruik van geavanceerde middelen om de regie over het distributieproces te kunnen voeren. Het logistieke planningsproces van geneesmiddelen luistert ontzettend nauw. “Medicijnentransport is soms net waardetransport. Als er spoed achter zit laten we al ons andere werk vallen en zorgen we dat de medicijnen direct naar de apotheek toe gaan. De overeengekomen tijdvensters voor aflevering staan dan ook centraal,” zo vertelt Philip Admiraal, manager transport van Mediq. “De ingebruikname van de Intermec CN50 met Aventeon software geeft Mediq gedetailleerd inzicht in het logistieke proces. Een volledige track & trace van de zendingen en een sluitend bewijs van aflevering middels een digitale handtekening is daarbij belangrijk. Hiermee wordt een extra impuls gegeven aan het verhogen van de kwaliteit van de geneesmiddelendistributie voor Mediq binnen Nederland.”

Gert van Oel, directeur van system Integrator VOICT BV: “Na een periode van fieldtests met verschillende typen hardware van toonaangevende leveranciers is uiteindelijk gekozen voor de Intermec CN50. De CN50 is handzaam en klein, maar is uitgerust met een zeer sterke batterij en superieure GPS functionaliteit.”

De opdracht is in augustus 2010 afgegeven, de oplevering van het project heeft 19 oktober jl. plaatsgevonden. Providis/Carema is distributeur en leverancier van de accessoires voor de Intermec CN 50.

Over Intermec
Intermec Inc. (NYSE:IN) ontwikkelt, produceert en integreert technologieen voor het identificeren, volgen en beheren van supply chain assets. Tot de kerntechnologieen behoren RFID, mobiele computer- en gegevensverzamelingssystemen, barcodeprinters en labelmedia. De producten en diensten van het bedrijf worden gebruikt door klanten in een groot aantal branches wereldwijd voor het verbeteren van de productiviteit, kwaliteit en responssnelheid van bedrijfsactiviteiten. Ga voor meer informatie over Intermec naar www.intermec.nl

Over Mediq
Mediq levert als internationale onderneming geneesmiddelen, medische middelen en bijbehorende zorg. De zorg voor de patient staat hierbij centraal. Mediq levert op drie manieren: direct aan huis (Mediq Direct), via ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen (Mediq Institutioneel) en via Mediq Apotheken. Mediq is actief in 14 landen: Nederland, Polen, de Verenigde Staten, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Hongarije, Zwitserland, Belgie, Estland, Letland en Litouwen. Het hoofdkantoor staat in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft circa 8.200 medewerkers in dienst. Mediq staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Mediq rapporteerde over 2009 een netto-omzet van € 2,6 miljard. Zie voor meer informatie www.mediq.com.

Over VOICT BV
VOICT is een ICT-dienstverlener voor de logistieke markt en in het bijzonder de transportsector. VOICT heeft uitgebreide kennis van transportplanning en –regievoering. VOICT bedient het volledige spectrum van applicatie tot (mobiele) ICT infrastructuur. Dit voor zowel nieuwe omgevingen als beheer van bestaande situaties. VOICT heeft de bewezen capability om in bestaande omgevingen als systeemintegrator te opereren. VOICT beschikt over system developers (MCSD), system engineers (MCSE) en service engineers (MCSA) en kan eventueel in collegiale samenwerking elke ICT ondersteuning van de transportsector het hoofd bieden. Zie voor meer informatie www.voict.nl

Bron: Intermec Inc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen