Psychiater GGZ-instelling Lentis berispt

Array

Een psychiater van GGZ-instelling Lentis in Zuidlaren heeft een berisping gekregen van het Medisch Tuchtcollege in Groningen. De psychiater uit Zuidlaren was aangeklaagd voor het maandenlang opsluiten van een zwaar autistische patient in een isoleercel.De uit Winsum afkomstige familie van de 50-jarige patient vond dat onterecht en sleepte de behandelend psychiater voor het Medisch Tuchtcollege. Vorig jaar bracht de familie beelden naar buiten waarop te zien was hoe de man naakt en ongeschoren in de isoleercel zat. Volgens de psychiater was het op dat moment de enige oplossing voor de agressieve patient.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen