Het Oranje Kruis en Jongegezinnen.nl presenteren de EHBO Kids app voor de iPhone

Array

De EHBO kids app biedt ouders snelle hulp bij de meest voorkomende ongelukken met kinderen. De iPhone applicatie van Het Oranje Kruis in samenwerking met Sanoma’s Jongegezinnen.nl, geeft ouders tips voor het handelen in het geval van nood. Korte tekstuele instructies met praktische filmpjes laten zien hoe je een kind bij een ongeluk kunt helpen.Meest voorkomende ongelukken
Het Oranje Kruis stelt de zes meest voorkomende ongelukken met kinderen centraal. De app laat zien wat je als ouder kunt doen bij schaafwonden, brandwonden, vinger tussen de deur, vergiftiging en verslikken (tot 1 jaar en vanaf 1 jaar).

In geval van nood
De app bevat ook een handig menu waarin je telefoonnummers van de huisarts of weekenddokter kunt opslaan. Verkeer je in echte nood? Dan kun je met één druk op de knop 112 bellen.

Must-have voor ouders
Marieke Pijlman, productmanager Jongegezinnen.nl: “Ouders van jonge kinderen gaan vaak heel bewust om met veiligheid, maar volgen niet altijd een EHBO cursus. Binnen Jongegezinnen.nl willen we zoveel mogelijk relevante informatie bieden voor onze doelgroep die bestaat uit zwangeren en jonge ouders. In onze ogen is deze EHBO app echt een must-have. Deze informatie van Het Oranje Kruis zou elke jonge ouder op z’n mobiel moeten hebben.”

Kennis van Eerste Hulp
“Het Oranje Kruis is bijzonder blij met de samenwerking met Sanoma. Gezamenlijk kunnen we hiermee het belang van de verspreiding van kennis over Eerste Hulp benadrukken. Deze app is een goed hulpmiddel hierbij”, aldus Boi Jongejan, directeur van Het Oranje Kruis.

Mobiel internet: altijd bij de hand
Danielle Freriks, uitgever Jongegezinnen.nl: “In Nederland maken drie miljoen mensen actief gebruik van mobiel internet waarvan er 500.000 in het bezit zijn van een iPhone, waaronder veel jonge ouders. De ontwikkeling van mobiele applicaties en sites voor onze merken is één van de strategische pijlers van Sanoma. Inmiddels zijn de 21 Sanoma apps meer dan 1 miljoen keer gedownload. Onlangs lanceerden we de Zwanger.nl app, deze is ondertussen meer dan 2.400 keer gedownload. Deze EHBO app is ontzettend relevant en belangrijk voor de doelgroep van Jongegezinnen.nl en past goed bij het mobiele internet omdat dat vrijwel altijd en overal voorhanden is.”

De iApp EHBO Kids is vanaf vandaag verkrijgbaar in de appstore en is tijdelijk gratis!

EHBO Kids app is een samenwerkingsverband tussen Het Oranje Kruis en Jongegezinnen.nl; een uitgave van cluster Parenting van Sanoma Uitgevers.

Over Sanoma Digital

Sanoma Digital is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 100 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl , NU.nl, Vrouwonline.nl, Viva.nl, Autoweek.nl, SchoolBANK.nl, Autotrader.nl, Jongegezinnen.nl en web-log.nl bereikt Sanoma Digital ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Sanoma Digital exploiteert tevens TVGids.nl. Het hele Sanoma Digital netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Sinds 2006 is Sanoma Digital ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van Sanoma Digital bestaat inmiddels uit 15 mobiele sites en 21 mobiele apps, waaronder Startpagina.mobi, Mobiel.NU.nl, m.Autoweek.nl,, Viva.nl, Mobiel.Kieskeurig.nl en HIER.nl.

Sanoma Digital is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met 70 publiekstijdschriften, 6 events, 100 websites, 15 mobiele sites, 21 mobiele apps en 3 iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met alle media circa 90% van de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (bron NOM-STIR).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen