Proliaâ„¢ (denosumab) wint scrip award voor het beste nieuwe medicijn 2010

Array

Amgen (NASDAQ: AMGN) heeft “the Best New Drug award gewonnen voor Prolia™ (denosumab), goedgekeurd in de VS en Europese Unie voor de  behandeling van Osteoporose bij postmenopauzale vrouwen met een verhoogd risico op botbreuken. De prijs werd uitgereikt tijdens de 2010 Scrip Awards ceremonie op 4 november in  London.
Naast het unieke werkingsmechanisme van Prolia , benadrukte de Scrip jury de werkzaamheid in het verminderen van botbreuken en de wijze van toediening. Prolia, wordt toegediend als onderhuidse injectie om de zes maanden.

Over Denosumab
Prolia (denosumab) heeft een uniek werkingsmechanisme. Het is een therapie die specifiek is gericht op de remming van RANK Ligand, een essentiele regulator van osteoclasten (de cellen die bot afbreken).Over osteoporose
Osteoporose wordt vaak de “stille epidemie” genoemd en is een wereldwijd probleem dat steeds grotere vormen aanneemt omdat de wereldbevolking zowel toeneemt als veroudert. De World Health Organization (WHO) heeft osteoporose geclassificeerd als een gezondheidsprobleem dat prioriteit moet krijgen naast andere ernstige niet-overdraagbare ziekten.

Naar schatting 30 procent van alle postmenopauzale vrouwen in Europa heeft osteoporose en meer dan 40 procent van hen zal ergens in hun leven osteoporotische fracturen oplopen.[i] Osteoporotische fracturen kunnen een aanzienlijke financiele belasting betekenen voor mensen en gezondheidszorginstanties.[ii] De totale directe medische kosten van osteoporose in Europa zijn geschat op meer dan €36 miljard per jaar en zullen naar verwachting stijgen tot €76,7 miljard in 2050 omdat de bevolking veroudert.[iii]
Naar schatting hebben ruim 800.000 mensen in Nederland Osteoporose.

Scrip awards
De Scrip awards worden jaarlijks toegekend door een onafhankelijke jury van experts aan biotechnologische en pharmaceutische bedrijven voor hun bijdrage in het verbeteren van de gezondheidszorg. Voor meer informatie, bezoek de Scrip website http://www.scripintelligence.com/awards/

Bron: Amgen

[i] Epidemiology.” International Osteoporosis Foundation. Accessed at http://www.iofbonehealth.org/health-professionals/about-osteoporosis/epidemiology.html on 10 March 2009.
[ii] Cooper C. The crippling consequences of fractures and their impact on quality of life. Am J Med. 1997;103(2A):12S-17S.
[iii] “Facts and statistics about osteoporosis and its impact.” International Osteoporosis Foundation. Accessed at http://www.iofbonehealth.org/facts-and-statistics.html on 10 March 2009.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen