Nederlandse onderneming exporteert thuisoplossing voor hartpatiënten

Begin dit jaar introduceerde de Brabantse onderneming DAY International een nieuw product met de naam Nachtwacht LUNA. Het betreft een thuisoplossing voor hartpatienten. De partner of verzorger wordt direct gewaarschuwd als de hartslag van de patient onder of boven een kritische waarde komt. Naast alarmering geeft het apparaat gesproken instructies en ondersteunt een eventuele reanimatie. De Nachtwacht LUNA is verkrijgbaar bij thuiszorgwinkels, gespecialiseerde AED verkooppunten en online. Ook buitenlandse partijen hebben inmiddels interesse getoond. Recent werd een contract getekend met een Franse distributeur en zullen de eerste producten dit jaar nog verscheept worden.

In Nederland heeft DAY International inmiddels een flink aantal producten uitgeleverd, steeds met tevreden gebruikers als resultaat. Het product wordt veelal aangeschaft door patienten die net een hartincident hebben meegemaakt, en zich sindsdien bezorgd voelen. Angst voor de gevolgen van een hartstilstand is een veelvoorkomend verschijnsel, dat kan leiden tot aanhoudende onrust. Een hartpatient die kampt met angst of depressieve klachten herstelt minder voorspoedig dan iemand die wel lekker in zijn vel zit.

Lange tijd richtte de medische zorg zich op het lichamelijk herstel van de patient en was er weinig aandacht voor emotionele reacties. Gelukkig wordt nu in steeds meer programma’s gekeken naar de psychische- en sociale effecten van een hartaandoening. Dit geldt zowel voor de patient als zijn/haar partner.

Het product is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. DAY International werd dit jaar al benaderd door partijen uit Amerika en Azie maar ook uit Europa en het Midden-Oosten. Als gevolg van de lokale specifieke eisen en testen kan het product niet zo maar worden geexporteerd. Toch zal een nieuwe Franstalige versie eind dit jaar al verscheept worden naar een gespecialiseerde distributeur in Frankrijk.

Het management van DAY International concludeert dat hun oplossing aansluit op een marktbehoefte. Het bedrijf ontwikkelt ondertussen nieuwe applicaties die ook een bijdrage zullen leveren aan de maatschappelijke wens om zorgconsumenten meer zelfredzaam te laten zijn.

Over DAY International B.V.
DAY International is actief op het gebied van innovatieve hulpmiddelen in dienst van gezondheids(thuis)zorg. De onderneming levert op de mens gerichte, innovatieve producten, diensten en oplossingen die zijn geent op haar merkbelofte “veiligheid en zekerheid”. Het hoofdkantoor is in Nuenen gevestigd en is aangesloten bij Brainport.

www.day-int.com

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen