Zorgpad heupfracturen verkort ligduur aanzienlijk

Array

De Nurse practitioner orthopedie Leny Blonk en de klinisch geriater Hugo Wijnen werken beiden in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem. Zij ontwikkelden een peri-operatief zorgpad voor kwetsbare oudere patienten met een gebroken heup. Zij standaardiseerden deze zorg, verkleinden de kans op complicaties, verbeterden de informatie aan de patient en zijn familie en verkortten door dit alles de ligduur van vijftien dagen in 2008 naar tien dagen.

Zij beschrijven hun zorgpad in het nieuwe boek met de titel ?Het Zorgpadenboek: voorbeelden van goede ziekenhuiszorg?, dat op 28 januari 2011 uitkomt tijdens het vijfde jaarlijkse congres over Zorgpaden in Ziekenhuizen. Genoemde Leny Blonk houdt dan een workshop over haar zorgpad. Wilt u naar dit congres? Wilt u in één dag weten welke zorgpaden in Ziekenhuizen beschikbaar zijn en hoe zij functioneren? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl klik door op ‘aankomende congressen’, lees de uitvoerige brochure, meld u aan, leer nieuwe zorgpaden kennen en deel uw kennis en ervaringen met collega’s uit andere delen van het land.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen