350 Kinderen staan op tegen kanker

0
208

In navolging van FC Utrecht en PSV staan ook de kinderen van  basisschool ‘t Schrijverke in Lelystad op tegen kanker. 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Velen overleven het, maar nog steeds sterven in Nederland vijf mensen per uur aan deze ziekte.Om deze ziekte zo snel mogelijk terug te dringen start KWF Kankerbestrijding de actie Sta op tegen kanker. In het gehele land worden acties georganiseerd tegen de vreselijke ziekte kanker.

Alle kinderen van de basisschool gaan samen met hun leraren op het schoolplein opstaan tegen kanker. Daarna gaat een deel van de kinderen naar de grote markt in Lelystad. Op de markt zullen de kinderen bijzondere t-shirts uitdelen en speciale ‘sta op tegen kanker’-gebakjes uitdelen.  De T-shirts dragen de teksten: ‘Ik leef’,’ Ik strijd’,’ Ik herdenk’ en ‘Ik droom’ om aan te geven dat iedereen een relatie heeft met de ziekte kanker.

TV show Sta op tegen kanker
Aanstaande woensdag, 10 november om 20:30 uur, zendt de AVRO op Ned.1. de show ‘Sta op tegen kanker’ ten bate van KWF Kankerbestrijding uit. Zie ook: www.staoptegenkanker.nl. Een indrukwekkende live uitzending waar bekend en onbekend Nederland zich inzet om de strijd tegen kanker aan te gaan.

Actiesingle ‘Just Stand Up’

Speciaal voor Sta op tegen kanker is het nummer ‘Just Stand Up’ opnieuw geproduceerd. Het lied wordt ook nog eens door een unieke combinatie van zangeressen en zangers gezongen.

Eric van Tijn en Jochem Fluitsma hebben het lied van Stand Up To Cancer geschikt gemaakt voor de stemmen van de Nederlandse zangtalenten Dewi, Alain Clark, Glennis Grace, Nikki, Stevie Ann, Edsilia Rombley, Waylon en Boris.
Copyright ‘Just Stand Up’ is in handen van EIF.

Download gratis!