Alzheimer komt pas later bij mensen die tweetalig zijn

0
151

Mensen die twee talen spreken krijgen pas op latere leeftijd te maken met Alzheimer. Dat beweren enkele Canadese onderzoekers.

De onderzoekers hebben in totaal een 200-tal Alzheimer-patienten onderzocht. Opmerkelijk was dat bij personen die twee of meer talen spreken, vaak pas vijf jaar later de eerste symptomen van de ziekte werden vastgesteld. De onderzoekers hebben geen verklaring voor het verschil. Ze zeggen dat het mogelijk te maken heeft met het deel van de hersenen dat wordt gebruikt bij het leren.

“Dit wil niet zeggen dat tweetaligheid de ziekte van Alzheimer of andere cerebrale aandoeningen kan voorkomen. Wel blijken bepaalde delen van de hersenen hierdoor beter getraind te worden, waardoor de ziekte zich pas op latere leeftijd ontwikkeld”, aldus dokter Craik, één van de onderzoekers.

Vorig artikel350 Kinderen staan op tegen kanker
Volgend artikelMalariabeleid moet op de schop
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.