Het ontstaan van hartritmestoornissen

0
1007

Mohamed Boulaksil onderzocht factoren die de voortgeleiding van de elektrische impuls in het hart aantasten en uiteindelijk leiden tot een toegenomen vatbaarheid voor potentieel dodelijke hartkamerritmestoornissen. Een van die factoren is het eiwit Connexine43 dat zorgt voor elektrische koppeling tussen hartcellen.

Boulaksil beschrijft onder meer dat een heterogene Cx43-verdeling in patienten met hartfalen geassocieerd is met een voorgeschiedenis van ernstige kamerritmestoornissen. De verdeling van Cx43 zou in potentie een nieuw manier zijn om patienten te identificeren die een verhoogde vatbaarheid voor kamerritmestoornissen hebben. Bovendien kunnen nieuwe behandelmethoden worden ontwikkeld om de verstoorde verdeling van Cx43 te herstellen.

02-12-2010, 12:45 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Mohamed Boulaksil, Geneeskunde
Proefschrift: Arrhythmogenesis in the remodeled heart. The role of spatially dispersed Cx43 expression
Promotor 1: Prof. dr. ir. J.M.T. de Bakker
Promotor 2: Prof. dr. M.A. Vos
Copromotor 1: Dr. H.V.M. van Rijen
Copromotor 2: Dr. T.A.B. van Veen

Bron: UU

Vorig artikelACTA opent deuren nieuwbouw
Volgend artikelErnstige vorm van slijtage van netvlies
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.