Aankondiging rapport: Afstemming in de zorg; Terugblik 2010

De Algemene Rekenkamer publiceert op woensdag 17 november 2010 om 12:30 uur het onderzoeksrapport Afstemming in de zorg rond chronische aandoeningen; Terugblik 2010.

In dit onderzoek blikken we terug op het in 2006 gepubliceerde onderzoek Afstemming in de zorg. In dit rapport constateerde de Algemene Rekenkamer  dat één op de drie patienten met chronische aandoeningen de afstemming tussen zorgverleners als matig tot slecht beoordeelde, terwijl het toen al 15 jaar beleid was van de Minister van VWS om de afstemming in de zorg te verbeteren en zo betere en goedkopere zorg te realiseren. De Algemene Rekenkamer deed in 2006 de aanbevelingen aan de minister van VWS om zich actiever op te stellen, meetbare beleidsdoelen te stellen en meer te doen met signalen uit beleidsevaluaties.

In het terugblikonderzoek is bekeken of de minister van VWS de aanbevelingen uit 20066 heeft opgevolgd en of gevolg is gegeven aan zijn toezeggingen aan de Tweede Kamer. Dit onderwerp is belangrijk, omdat steeds meer mensen in Nederland één of meerdere chronische ziekten hebben. De kosten van chronische zorg bedragen nu al minimaal 18 miljard, terwijl er alleen al voor diabetes tot 2025 een toename van 72 000 patienten per jaar wordt verwacht.

Bron: Algemene Rekenkamer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen