Onvoldoende beschermd op reis?

0
248

Driekwart van de Nederlandse toeristen die reizen naar subtropische gebieden gaan onvoldoende beschermd tegen malaria op reis. Ook laten veel mensen zich niet inenten tegen hepatitis A en B. Deze infecties bevinden zich in vrijwel alle landen op de wereld, West-Europa, Australie, de Verenigde Staten en Canada uitgezonderd.

ONVZ Zorgverzekeraar is een samenwerking aangegaan met PreMeo Thuisvaccinactie. Verzekerden met een aanvullende polis kunnen op thuisvaccinatie.nl afspraken maken met artsen die thuis, bijvoorbeeld ’s avonds of in de weekenden inentingen verzorgen tegen reizigersziektes.

Hepatitis A en B zijn infecties van de lever, veroorzaakt door een virus, en zit in de ontlasting, bloed en/of andere lichaamsvloeistoffen van iemand die besmet is. In vakantielanden kan de infectie zich verspreiden via zeewater dat in verbinding staat met het riool. Door te zwemmen of door het eten van vis of zeevruchten raken mensen besmet. Besmetting kan ook via voorwerpen of handen. Bijvoorbeeld door het eten van rauwe groenten, fruit en salades dat door besmette handen is aangeraakt.

Reizigers naar subtropische landen moeten zich tegen verschillende ziekten, zoals Malaria laten inenten. Met de samenwerking met Premeo Thuisvaccinatie kunnen ONVZ –verzekerden zich thuis, bijvoorbeeld in het weekend of ’s avonds perfect laten inenten.

Siu Fung Chan, directeur van PreMeo Thuisvaccinatie: “We zien een vruchtbare samenwerking tegemoet. We zijn twee jaar geleden gestart met dit initiatief en zien een enorme vraag naar de extra service om thuis de vaccinaties te krijgen.”

Bron: ONVZ