Passionned wordt versterkt door voormalig bestuursvoorzitter Agis

Array

Rob Adolfsen, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Agis zorgverzekeringen, heeft zich per 1 november 2010 parttime verbonden aan onderzoeks- en adviesbureau Passionned. Beide partijen zijn zeer te spreken over het samenwerkingsverband.

Rob Adolfsen is geen onbekende in de wereld van business intelligence en intelligente organisaties. Tot voor kort was hij voorzitter Raad van Bestuur van Agis zorgverzekeringen en heeft daar op die terreinen vanuit verschillende rollen veel verbeteringen doorgevoerd. Rob weet als geen ander hoe hij de brede bestuurlijke facetten zoals strategie, financien, processen en veranderingen kan verbinden met uitdagende informatievraagstukken zoals business intelligence.

Voordat hij in 2001 in dienst kwam bij Agis, heeft hij zijn sporen in de gezondheidszorg verdiend bij onder meer het St. Antonius Ziekenhuis, het UMCG, de zorgverzekeraar VGZ en als voorzitter van de Raad van Toezicht van het Slingeland ziekenhuis. Hij heeft bij een groot aantal bedrijven gewerkt, waaronder Fortis ASR, Goudse verzekeringen en het ICT centrum van de Belastingdienst, om (strategische) veranderingen te verwezenlijken op het vlak van processen, business intelligence en ICT.

Onder naam van Passionned zal Rob zijn kennis en ervaring delen met organisaties in de private en publieke sector om die onder meer te begeleiden bij het invoeren van het concept van de intelligente organisatie. ”Organisaties produceren met mensen en middelen, die moeten op orde zijn. Maar het is het juiste en tijdige inzicht in de buitenwereld en in de eigen processen dat uiteindelijk bepaalt of de organisatie succesvol is” aldus Rob Adolfsen.

Rob is een goede aanvulling op het kennisportfolio en bestuursnetwerk van Passionned en zal een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van onze strategische doelstellingen. “Ik ken hem als een gepassioneerde persoonlijkheid die een scherp inzicht geeft in complexe situaties, zich thuis voelt in de bestuurskamer en ook begrijpt wat er op de werkvloer speelt. Juist bij het invoeren van business intelligence en het concept van de intelligente organisatie komt die combinatie goed van pas. Binnen de zorg is een toenemende behoefte aan slimmer werken, goede stuurinformatie en een uitgekiende bedrijfsvoering waardoor op allerlei terreinen winst te behalen valt.” aldus Daan van Beek, managing partner van Passionned en auteur van de managementboeken ‘De intelligente organisatie’ en ‘Sturen naar een intelligente overheid’.

Door het ontwerpen en implementeren van een glasheldere strategie & besturing, het toepassen van moderne technologie en het ontwikkelen van bijpassende organisatie & gedragscompetenties heeft Passionned al veel (zorg)organisaties beter leren samenwerken. Rob is binnen en buiten de gezondheidszorg en door zijn pragmatische werkwijze een waardevolle aanvulling voor de advieswereld.

Over Passionned
Passionned is een onderzoeks- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in business intelligence, intelligente organisaties en gedrag. “Mensen beter laten samenwerken” is waar Passionned voor staat. Met een sterk groeiende klantenkring in het bedrijfsleven en de publieke sector realiseren zij dat door middel van moderne technologie, een betere besturing en bijpassende gedragscompetenties voor leidinggevenden en medewerkers. Passionned kent drie essentiele pijlers – onderzoek, advies en projecten – om een intelligente organisatie te realiseren; een concept dat inmiddels wereldwijd door duizenden organisaties is omarmd.

Bron: Passionned

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen