NU’91 symposium Hier trek ik mijn grens!

Hoe kunnen verpleegkundigen en verzorgenden zich wapenen tegen seksuele verzoeken van clienten?

Dinsdagmiddag 30 november 2010, 13.00 – 17.00 uur
Broedergemeente, Zusterplein 12 Zeist

Het symposium – bedoeld voor een brede groep in de zorg, van verpleegkundigen tot praktijkopleiders – is de afsluiting van de in maart 2010 gestarte campagne over seksuele intimidatie, naar aanleiding van een melding van een 24-jarige studente hbo-v. Zij kreeg van een PGB-client de vraag hem seksueel te bevredigen. De verzorgenden, met wie de studente meeliep, gaven aan dat zij een dergelijk verzoek inwilligden; zij zagen het als onderdeel van hun zorgtaak. De geschrokken studente meldde haar ervaringen bij de politie, het bemiddelingsbureau en bij NU’91.

Ruim vijftig mensen hebben inmiddels hun ervaringen gemeld, we hebben honderden steunbetuigingen ontvangen en www.hiertrekikmijngrens.nl is door ruim 10.000 mensen bezocht. De rode lijn in de meldingen is dat clienten tijdens de verzorging de grens van de verpleegkundige en verzorgenden overschrijden.

Het symposium wordt geleid door Cees Grimbergen, journalist. Na de opening interviewt hij de hbo-v studente, die melding maakte van haar ervaringen. Daarna vertelt Mario van den Ende hoe hij als scheidsrechter in het profvoetbal is omgegaan met intimidatie en op welke manier hij duidelijk zijn grenzen trok.
Verder komen aan het woord Loet Berkelmans van Flekszorg Als seks zorg is, Ad Poppelaars van de Chronisch zieken en Gehandicapten raad en Marja de Louw van de Politie Brabant Zuid-Oost. Deze inleiders belichten het onderwerp van alle kanten en er is voldoende ruimte voor discussie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen