Diabetesweek in de apotheek

Van 15 november tot en met 20 november vindt de landelijke Diabetesweek in de apotheek plaats. Dit jaar niet alleen gericht op risicogroepen, maar ook op diabetespatienten.Mensen met een verhoogd risico op diabetes kunnen een bloedsuikertest laten doen. Diabetespatienten kunnen laten controleren of hun meetapparatuur nog goed werkt en of ze de metingen nog op de jusite manier verrichten.

Aanmelden
De KNMP ondersteunt apothekers bij deze week. Vanaf 8 november start een landelijke publiciteitscampagne met onder meer radiocommercials en advertenties in landelijke en regionale bladen.

Hoewel de inschrijving gesloten is, kunt u zich nog aanmelden door een e-mail met apotheekgegevens, prikdagen en meetcontroledagen te sturen naar [email protected]. Uw datum wordt dan gepubliceerd op www.apotheek.nl.

De organisatie
Voor een succesvolle week en testdagen, heeft u het volgende nodig:

Publiciteit
Vanaf 8 november start de KNMP een landelijke en regionale publiekscampagne over de Diabetesweek in de apotheek. Zelf kunt u uw activiteit lokaal onder de aandacht brengen. Lees meer over de publiciteit rond de Diabetesweek in de Apotheek.

Materialen
Van scorekaart tot prikmateriaal. Lees meer over de benodigde materialen en het prikmoment.

Meetcontroledag
Alle informatie over het organiseren van een meetcontroledag vindt u hier.
Prikkers
Op de prikdagen moet u gekwalificeerde prikkers inzetten. Heeft u die niet in huis? Huur dan een prikker in.

Contact met huisartsen
Stel de huisarten in uw omgeving op de hoogte van uw deelname aan de Diabetesweek in de apotheek.

Voorlichting en preventie
‘Kijk op Diabetes’, Voedingscentrum Nederland en ’30 minuten bewegen’ dragen allen bij aan een gezonde levenstijl ter voorkoming van diabetes. Lees hier hoe de informatie van deze organisaties noodzakelijke ondersteuning biedt bij het prikmoment in de apotheek.

Heeft u vragen? Mail naar [email protected] of bel met 070-3737184.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen