Verbetering van kwaliteit van zorg: vijf variaties beschikbaar

Array

Betrouwbare en betekenisvolle informatie over de feitelijke zorg is de absolute voorwaarde voor de verbetering daarvan. Dit is methode 1 die prof. Richard Grol noemt in zijn afscheidsrede als hoogleraar aan het Radboud UMC. Deze week verscheen de gedrukte versie daarvan. Hieronder volgen de vier andere methoden in telegramstijl:

2. Consulteren, informeren en involveren van patienten
3. Beter organiseren en standaardiseren van de patientenzorg
4. Motiveren en committeren van professionals en
5. Leiderschap en kwaliteitsbeleid.

Grol werkt in de gedrukte versie van zijn afscheidsrede deze vijf methoden uit en voorziet ze van praktische implementatie tips. Dit boekje is een must voor iedereen met weinig tijd en verantwoordelijkheden voor kwaliteit van zorg. De afscheidsrede heet ‘Kwaliteit en veiligheid: variaties op een complex thema’. Het heeft als ISBN nummer 978-90-76316-77-2. Helaas weet ik niet, waar en hoe deze is te bestellen.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen