Lucia de Berk en Justie zijn het eens geworden over een schadevergoeding

0
587
Verpleegkundige Lucia de Berk en justitie zijn het eens geworden over een schadevergoeding. Ze zat jaren onterecht vast. Hoeveel geld ze krijgt is niet bekendgemaakt.De Berk zat 6,5 jaar onterecht in de cel voor moord en pogingen tot moord op meerdere ziekenhuispatienten. In april van dit jaar werd ze hiervan alsnog vrijgesproken. Hoe hoog de financiele compensatie is, wordt niet bekendgemaakt. De ontslagvergoeding die het Haga Ziekenhuis aan de oud-werkneemster heeft moeten betalen bedraagt 45.000 euro.Lucia de Berk werd in april vrijgesproken voor de zeven moorden en drie pogingen daartoe, waarvoor ze eerder tot levenslang was veroordeeld.

Het hof sprak haar niet alleen vrij maar stelde ook onomwonden vast dat De Berk onschuldig is. Eerder had ze een levenslange celstraf gekregen.

ANP