Medtronic lanceert innovatiesite voor artsen en uitvinders

Array

Medtronic Eureka is op zoek naar mogelijke samenwerking met innoverende artsen ter verbetering van de gezondheidszorg.
Medtronic heeft ‘Medtronic Eureka’ gelanceerd, een Europese portaalwebsite voor innovatie op medisch-technologisch gebied die artsen en uitvinders de mogelijkheid biedt hun innovatieve ideeen tot leven te brengen.

Het Medtronic Eureka-programma (www.MedtronicEureka.com) is in het leven geroepen om één ingang te bieden voor het indienen van ideeen, waarmee mogelijk sterke samenwerkingsverbanden kunnen worden gesmeed tussen Medtronic en Europese uitvinders om zo baanbrekende productconcepten op de markt te brengen en de levens van veel patienten op de wereld te verbeteren. Het speelt in op de behoefte van artsen om via een duidelijk en eenvoudig proces de uitvoerbaarheid van hun ideeen te laten toetsen door professionals.

“Met Eureka probeert Medtronic de innovatie op het gebied van de medische technologie te bevorderen en ervoor te zorgen dat patienten baat kunnen hebben bij levensreddende ontwikkelingen. We hopen bij te kunnen blijven dragen aan de toekomst van de geneeskunde door samenwerking met Europese uitvinders die de mogelijkheid krijgen om met baanbrekende productconcepten verbeteringen door te voeren binnen de gehele gezondheidszorg”, aldus Rob ten Hoedt, President van Medtronic Europa.

Europa kent een lange traditie op het gebied van medisch-technologische innovaties: de eerste implanteerbare pacemaker werd in 1958 ontwikkeld in Zweden, de eerste coronaire ballonangioplastiek gebeurde in 1977 in Zwitserland, de eerste volledige vervanging van een tussenwervelschijf vond in 1989 plaats in Duitsland en de eerste percutane hartkleppen werden aan het begin van deze eeuw geplaatst in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Door een nieuw idee in te dienen via de Medtronic Eureka-portaalwebsite kunnen uitvinders erop vertrouwen dat dit eerlijk wordt beoordeeld door een klein team van getrainde deskundigen. Dit gestroomlijnde proces zorgt ervoor dat het beoordelen van ideeen uit Europa op consistente wijze verloopt, zodat kan worden bekeken of deze ideeen tegemoet komen aan de behoeften binnen de diverse therapeutische gebieden waarin Medtronic actief is. Uitvinders worden binnen circa drie maanden na het indienen van een idee op de hoogte gesteld van het aanvankelijke besluit dat Medtronic over hun idee heeft genomen. Als uit de evaluatie blijkt dat het idee niet geschikt is voor uitwerking door Medtronic, kunnen uitvinders hun toestemming geven aan een beoordeling van datzelfde idee door MD Start, een onafhankelijk incubator van medische hulpmiddelen, die gevestigd is in Zwitserland. Deze tweestapsbenadering heeft als doel ervoor te zorgen dat uitvindingen een tweede beoordelingskans krijgen.

“We hebben er vertrouwen in dat een benadering die is gericht op Europa, en die uitvinders beschermt en mogelijkheden voor samenwerking bij de ontwikkeling van innovaties bevordert, geweldige resultaten zal opleveren en de medische technologie vooruit zal helpen,” zegt Dr. Stephen Oesterle, Senior Vice President of Medicine and Technology bij Medtronic.

Over MD Start
MD Start (www.mdstart.eu), gevestigd in Lausanne in Zwitserland, is de eerste door durf- en bedrijfskapitaal ondersteunde incubator van medische technologie in Europa. Medtronic is minderheidsaandeelhouder van het bedrijf. MD Start heeft als missie de ontwikkeling van revolutionaire medische hulpmiddelen in Europa te versnellen door uitvinders een manier te bieden waarop zij hun ideeen kunnen ontwikkelen zonder dat zij de praktijk hoeven te verlaten.

Over Medtronic
Medtronic, Inc. (www.google.com), met hoofdkantoor in Minneapolis is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie. Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.
Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.
Medtronic Nederland heeft een verkoopkantoor en een internationaal distributie- en servicecentrum in Heerlen, het Bakken Research Center en een trainingcentrum in Maastricht, een productiefaciliteit in Kerkrade en het verkoopkantoor van CoreValve in Tilburg.

Recente artikelen