Vijf miljoen mensen beschermt tegen malaria dankzij Serious Request 2009

Het Rode Kruis heeft dit jaar meer dan 2.6 miljoen malarianetten uitgedeeld in twaalf landen. Daarmee zijn bijna vijf miljoen mensen beschermd en geholpen. Dat blijkt uit de eerste verantwoording van het Rode Kruis hoe het geld van 3FM Serious Request 2009 is besteed.

In december vorig jaar voerden 3FM dj’s Giel, Gerard en Annemieke actie voor malariabestrijding. In totaal werd er 7.113.447 euro opgehaald. Inmiddels besteedde het Rode Kruis 4.2 miljoen euro van dit bedrag aan malariapreventie. In 2010 is hiermee het volgende bereikt:
  • Het Rode Kruis ondersteunt malariabestrijdingprojecten in de volgende 12 landen: Burkina Faso, Sierra Leone, Indonesie, Congo, Kenia, Liberia, Malawi, Tanzania, Togo, Oeganda, Angola en Namibie.
  • 652.000 netten zijn door het Rode Kruis aangekocht en uitgedeeld.
  • Bijna 2 miljoen netten werden namens andere partijen door Rode Kruis vrijwilligers gedistribueerd.
  • Ongeveer vijf miljoen mensen zijn dankzij de netten beschermd tegen malaria.
  • 8.000 vrijwilligers van het Rode Kruis zijn getraind en ingezet om voorlichting te geven over malaria.

Geweldig

“Het is geweldig dat we veel mensen kunnen helpen met de actie, maar ik denk vooral aan de 29-jarige Bobby, die ik vorig jaar in Indonesie ontmoette”, zegt 3FM dj Paul Rabbering. “Bobby is elk jaar drie maanden ziek door malaria, terwijl hij als visser zelfstandig een inkomen voor z’n gezin moet genereren. Zonder malaria kunnen mensen als Bobby blijven werken, iets opbouwen, sparen en een bedrijfje opzetten. We redden mensen zoals Bobby en we redden z’n droom. Dat raakt me”.

Verantwoording

3FM en het Rode Kruis zetten zich met 3FM Serious Request ieder jaar in voor een stille ramp. Voor het volledige ingezamelde bedrag van 3FM Serious Request 2009 doet het Rode Kruis binnen twee jaar complete verantwoording. In 2009 was dit malariabestrijding. Omdat malariabestrijding een langlopend project is wordt de besteding in twee jaar georganiseerd. Het Rode Kruis verzorgt de verantwoording voor het volledig ingezamelde bedrag eind 2011.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen