Wereld COPD-dag in het UMCG

Array

Op vrijdag 19 november kunnen bezoekers van het UMCG een gratis longfunctiemeting laten doen. Ook is er een informatiemarkt over longziekten. Het UMCG organiseert de activiteiten in het kader van de Wereld COPD-dag die deze week plaatsvindt.

COPD is een verzamelnaam voor chronische longziekten zoals bronchitis en longemfyseem en wordt voornamelijk veroorzaakt door roken. Vroege diagnose van (gevoeligheid voor) COPD is belangrijk, omdat door vroegtijdige behandeling en het stoppen met roken de ontwikkeling van de ziekte vertraagd kan worden.
Met een longfunctiemeting kunnen bezoekers de conditie van hun longen meten en de eventuele gevoeligheid voor de ontwikkeling van COPD. Dit is vooral van belang voor mensen met longklachten, zoals hoesten, slijm opgeven, kortademigheid in rust of bij inspanning.

Naast de longfunctiemeting en informatiemarkt kunnen bezoekers ook een lezing over COPD bijwonen. Hoogleraar longziekten, prof. dr. Dirkje Postma, geeft daarin antwoord op de vraag `hoe om te gaan met COPD?’ en vertelt onder meer over de behandeling van de ziekte. Belangstellenden kunnen van 9.00 uur tot en met 15.00 uur terecht bij Fonteinstraat 13 (poli D). Om 12.00 uur start de lezing in lokaal 4 van het onderwijscentrum in het UMCG (volg de route vanaf de informatiemarkt).

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen