Mental fitness

Array

Waarom staan we geregeld in de sportschool en werken we aan onze fysieke conditie, maar nog steeds in veel mindere mate aan onze mentale conditie? Je mentale conditie heeft invloed op hoe je functioneert op belangrijke gebieden in je leven, zoals op je werk en binnen relaties. Als je je goed voelt, ben je veerkrachtiger en heb je meer grip op je leven.

De sportschool voor de geest is er nu: Mental fitness. Samen met de internetcursus van het Trimbos-instituut en tv-serie bij de NTR zorgt dit boek ervoor dat we ook onze mentale conditie kunnen verbeteren.

Mental fitness
Mental fitness
Linda Bolier, Merel Haverman, Jan Auke Walburg

Mental fitness / druk 1
Bolier, L. & Haverman, M.

isbn 9789461051530 | € 19,95
Op zoek naar meer balans en minder stress?
Mental fitness is een praktische gids voor het ontwikkelen van die vaardigheden die je nodig hebt om een zinvol en gelukkig leven te leiden. Daarbij gaat het om het verbeteren van je stemming, je gezondheid en je relaties.

Mental fitness heeft een wetenschappelijke achtergrond en maakt gebruik van positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en gezonde leefstijladviezen.

Voor wie?
Dit boek is voor iedereen die op zoek is naar minder stress en meer evenwicht.
Met dit boek ga je actief zelf aan de slag en werk je toe naar meer balans en levensgeluk. Gratis internetcursus en televisieserie (NTR)

Mental fitness sluit aan bij Psyfit: een gratis internetcursus, ontwikkeld door het Trimbos-instituut, die helpt bij het verbeteren van onze mentale fitheid door oefeningen, tests en tips. Aanmelden kan op de website van Psyfit.De NTR besteedt aandacht aan Mental fitness in de serie VrijeTijd TV. Les 1 wordt uitgezonden op 23 november, Nederland 2, 16.05 uur.

Over de auteurs:

Linda Bolier is als psycholoog en projectleider verbonden aan het Trimbos-instituut. Haar projecten liggen op het gebied van het bevorderen van welbevinden en geluk en de ontwikkeling van onlinetherapie. Ze is ontwikkelaar van de internetcursus www.psyfit.nl.

Merel Haverman is als pedagoog en wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Trimbos-instituut. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van en het onderzoek naar onlinetherapie ter bevordering van mentale gezondheid en geluk. Ze is ontwikkelaar van de internetcursus www.psyfit.nl.

Jan Auke Walburg is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut. Daarvoor werkte hij als directeur in de geestelijke gezondheidszorg en was hij hoogleraar Kwaliteit van Zorg. Hij schreef diverse boeken, waaronder Mentaal vermogen: investeren in geluk en Jong van geest.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen