Zibber geeft zorg op afstand een extra impuls na financieringsronde

Health Innovation Fund investeert in ZIBBER.me. Met deze financieringsronde wil ZIBBER beeldcontact in de zorg verder stimuleren.
Bellen en elkaar gelijktijdig in levende lijve zien, zonder technische barrière. Voor ouderen een telefoon met beeldscherm en voor jongeren gratis software voor de PC, of een handige “app” voor de smartphone.
Over ZIBBER.me B.V. – ZIBBER biedt een compleet “Zorg Dichtbij” portfolio voor familie & zorgverleners met als uitgangspunt: elkaar zien, ieder moment en niet plaatsgebonden. ZIBBER is eenvoudig in gebruik, gebaseerd op open standaarden ook naar sociale netwerken zoals SkypeTM en hierdoor schaalbaar en altijd passend binnen het budget van mantelzorgers, familie en zorgverleners (thuiszorg/woonzorg).

Aad Beekhuis partner van ZIBBER: “Wij zijn erg verheugd met deze partner als investeerder, omdat zij veel relevante ervaring binnen brengen en bovendien een goed netwerk hebben”.
Han Terwindt partner van ZIBBER: “De primaire focus ligt op het bevorderen van kleinschalig zelfstandig wonen, bestrijding vereenzaming en levering van zorg op afstand op basis van beeldcontact: zien is geloven. ZIBBER sluit eenvoudig en laagdrempelig aan op bestaande domotica-, alarmering- en welzijnsdiensten en voegt beeldcontact als belangrijk element toe”.
Dick Sietses, managing partner van Health Innovation Fund: “Beeldtelefonie en zorg op afstand kunnen goede oplossingen bieden voor de huidige problemen in de zorg. Helaas blijft het door een mismatch tussen de beschikbare technologie en de wensen in de zorg op dit moment vooral bij kleine pilot-projecten. Zibber biedt een platform om hier doorheen te breken en zorg op afstand breed toepasbaar te maken in de zorg.”
Over Health Innovation Fund – Health Innovation Fund, met ABN AMRO, Achmea en Mediq als aandeelhouders, is een Venture Capital investeerder die zich exclusief richt op jonge innovatieve starters in de zorgsector. Het investment management van het Health Innovation Fund is in handen van Residex, dat via Health Capital ook investeert in expansiefinanciering voor bestaande zorgondernemingen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen