Vogelgriep weer actief

Array

In Hongkong is het H5N1-virus, beter gekend als het vogelgriepvirus, opnieuw opgedoken. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zou een 59-jarige vrouw besmet zijn. Ze is er ernstig aan toe. Volgens het ministerie zou de besmette vrouw ziek zijn geworden nadat ze samen met haar man en haar dochter een bezoek bracht aan het Chinese vasteland. Het is echter nog niet duidelijk of ze de ziekte daar of in Hongkong heeft opgelopen.

Volgens de eerste berichten zou het virus zich nog niet hebben verspreid. De mensen die in contact kwamen met de vrouw, worden allemaal onderzocht.  In 1997 ging het vogelgriepvirus voor het eerst over op mensen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zouden er sindsdien wereldwijd zo’n 500 mensen besmet zijn geraakt. 300 van hen zijn overleden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen