Cortex Group wint een FD Gazellen Award 2010, 13e plek op landelijke lijst

Tijdens de slotavond in Almere mocht Cortex Group afgelopen dinsdag een FD Gazellen Award 2010 in ontvangst nemen. De Gazellen Award is een initiatief van het Financieel Dagblad. Bedrijven die in 3 jaar tijd meer dan 20% groeien dingen mee naar de prijzen. Door de recessie daalde het aantal deelnemers naar 267. Toch konden veel bedrijven forse groeicijfers laten zien, waaronder Cortex Group. Sinds de start van het jonge bedrijf in 2007 steeg de omzet in drie jaar tijd tot 1,1 miljoen euro (= groei van 335%) eind 2009. Daarmee neemt Cortex Group landelijk de 13e plaats in op de FD-lijst van snelle groeiers. Medicus/ondernemer Robert Schurink verklaart het succes:

“Toen wij in 2007 startten konden wij voortbouwen op mijn persoonlijke netwerk, dat ik had opgebouwd in de periode dat ik partner was bij een ander adviesbureau. Wij zijn direct begonnen met het goed informeren van het eigen netwerk over de start van een eigen adviesbureau. Al snel ontdekten wij dat er behoefte was aan een nieuwe speler in de zorgsector.

Ondanks de recessie zijn wij erin geslaagd een forse groei te realiseren in een sector die te kampen heeft met minstens 50% teruggang in de vraag naar interim managers en externe advisering, waardoor ook sprake was van verrassende faillissementen (o.a. Prismant, ZorgConsult). Ons marktaandeel is daardoor zowel relatief als absoluut gegroeid. Ook in 2010 weten wij dat vast te houden en groeien wij door naar 1,8 miljoen euro omzet.

De sleutel van het succes is dat wij verstand hebben van de sector, de problemen van onze klanten begrijpen en weten welke oplossing daarbij past. Daarnaast beseffen wij dat onze dienstverlening perfect moet zijn. Wij hebben een professionele werkwijze, intern goed procesmanagement en spreken zowel de taal van het management als van de professionals. De afgelopen jaren plaatsten wij tientallen bestuurders en managers op strategisch/tactisch niveau en hebben onze interim managers in de hele zorgsector bijgedragen aan het succesvol opereren van zorginstellingen. Tevreden opdrachtgevers tippen elkaar waardoor ons netwerk en portfolio zich steeds verder uitbreidt. Als je voor kwaliteit gaat, komt de groei vanzelf. Een persoonlijke band met opdrachtgevers, kandidaten en interim managers doet de rest. In onze Nieuwsbrieven, weblog en sinds kort ook via Twitter houden wij hen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ons bedrijf en laten we zien op welke wijze wij bijdragen aan de vele veranderingen in de zorgsector. “

Informatie over Cortex Group

Cortex Group is gespecialiseerd in de zorgsector. Cortex Group werft bestuurders en managers voor de zorgsector, geeft organisatieadvies en begeleidt veranderingen in de sector door middel van project- en interim management. Voor meer informatie kunt u de website www.cortexgroup.nl raadplegen of contact opnemen met Robert Schurink, arts, directeur van Cortex Group via 030-2210804.

Cortex Group, Prinsenlaan 2, 3732 GN De Bilt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen