Fitnessruimte meest gewenste faciliteit op kantoor

Als Nederlandse werknemers mochten kiezen, wil bijna een kwart (24 procent) het liefst een fitnessruimte op het werk hebben. De fitnessruimte wordt op de voet gevolgd door een massageruimte met fysiotherapeut (23 procent). Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique, de grootste specialist in bemiddeling van officemedewerkers. Ruim 1200 respondenten gaven antwoord op de vraag: welke faciliteit zou jij het liefst op kantoor willen hebben?

Andere wensen die op het lijstje staan zijn een café/restaurant (17 procent), een gebedsruimte (zes procent) en een kapper (vijf procent). Een tandarts of bedrijfsarts staat niet hoog op de wensenlijst van de kantoormedewerker, slechts drie procent geeft aan dit het liefst op de werkvloer te willen hebben. Tot slot geeft 22 procent aan dat zij geen behoefte heeft aan dit soort extra faciliteiten op kantoor.

“De lijn tussen werk en privé wordt steeds dunner”, constateert Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. “Door het nieuwe werken is thuiswerken steeds gangbaarder, maar je ziet ook steeds vaker dat er sport-, ontspannings- en andere faciliteiten worden geboden op de werkvloer. Dat maar 22 procent aangeeft hier geen behoefte aan te hebben, laat zien dat de manier van werken sterk aan het veranderen is. Werk wordt mee naar huis genomen en aan de andere kant worden privé-zaken ook op het werk afgehandeld.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen