Huisartsen willen spoedzorg in de nacht doelmatiger opzetten

Array

Tussen 23.00 uur  ‘s avonds en 8.00 uur  ‘s morgens zijn in een regio meer professionals bij huisartsenposten (HAPs) , Spoedeisende Hulpafdelingen (SEHs) en ambulancezorg beschikbaar dan er patienten zijn met spoedeisende klachten. Willen jullie als huisartsen het initiatief nemen om de nachtelijke zorg van deze drie aanbieders goedkoper en sneller te organiseren? Bijvoorbeeld door de telefoons nachts op één plek op te nemen? Bijvoorbeeld door de fysieke triage van HAPs en SEHs te integreren? Bijvoorbeeld door de visite-auto’s van huisartsen en de kleine ambulances te integreren? Wellicht hoeven jullie dan minder nachtdiensten te draaien en rijden jullie mee op de ambulance met zwaailicht.

Woorden van deze strekking sprak Guus Schrijvers tijdens een twee uur durend college als nascholing van Utrechtse huisartsen op donderdag 25 november in het Hofpoort ziekenhuis te Woerden. Tot zijn aangename verrassing kreeg hij de zaal mee. Men wil dit idee verder uitwerken samen met de partners van de SEH en ambulancezorg. De Power Points die Schrijvers gebruikte bij dit college lijken op die hij in Tilburg gebruikte over procesinnovaties. Wilt u die inzien? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl en klik door op publicaties en zoek onder PP presentaties.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen