3 December Wereldgehandicaptendag

Array

Mercy Ships InternationaalDe derde december is door de United Nations uitgeroepen tot Wereldgehandicaptendag. Hierbij ligt de focus op rechten van gehandicapten. Te vaak vergeten we dat vele mensen van verschillende landen en verschillende leeftijden elke dag last hebben van beperkingen. Mercy Ships brengt hierin verandering. Zij pakt dit aan door aan de vergeten armen gratis medische zorg aan te bieden op het hospitaalschip de Africa Mercy. Afgelopen jaar heeft Mercy Ships tijdens de werkperiode in Togo 335 gratis orthopedische operaties verricht en zijn er tevens 339 zogeheten Ponsetti behandelingen gedaan. Een Ponsetti behandeling (het diverse malen gips zetten om de onderbenen) is een methode om zonder operatie klompvoeten te verhelpen. Daarnaast zijn er 13 Togolezen getraind in het uitvoeren van deze behandeling en 2 anderen in het maken van  orthopedische hulpmiddelen. Volgende werkperiode in Sierra Leone in 2011 verwacht Mercy Ships weer ruim 300 operaties en ruim 300 Ponsetti-behandelingen aan te bieden. Ook Abel, een 11-jarige enthousiaste jongen, woonachtig in Togo, was bij Mercy Ships welkom. Door een infectie waren zijn beide benen ernstig vergroeid. Na 4 gratis operaties stonden zijn benen weer recht. Hij heeft zo een nieuw leven ontvangen.

Bron: Mercy Ships kunt u kijken op www.mercyshipsnews.org

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen